Ανοιχτή συνέλευση&δράσεις ενάντια στις κεραίες στις Συκιές

Εδώ και αρκετά χρόνια τα κινητά τηλέφωνα έχουνε μπει για τα καλά στις ζωές μας. Διαφημίσεις σε τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, περιοδικά κ.τ.λ έχουνε φροντίσει καλά έτσι ώστε να μη λείπουν από κανενός το τσεπάκι. Για τις μικρές αυτές συσκευές έχουνε γίνει πάρα πολλές έρευνες οι οποίες κάνουν λόγο για καταστροφικά αποτελέσματα της υγείας μας, εάν η χρήση τους γίνεται με αλόγιστο τρόπο. Το πόσο εμείς θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τα κινητά μας είναι στο χέρι μας και δική μας επιλογή αφού πλέον οι περισσότεροι γνωρίζουμε για τις ΒΛΑΒΕΡΕΣ τους επιπτώσεις.fotografija-6

Ένας βασικός όμως παράγοντας που αποφασίζετε από άλλους σε βάρος της δικής μας υγείας, είναι με ποιο τρόπο και με ποια μέσα θα λειτουργούν αυτά.
Τα κινητά τηλέφωνα για να λειτουργήσουν, λαμβάνουν από κάπου “σήμα”…Το σήμα αυτό προέρχεται από τις κεραίες κινητής “δολοφονίας”. Νομικά οι δολοφονικές αυτές κεραίες απαγορεύεται να τοποθετούνται σε κατοικημένες περιοχές και ιδιαίτερα κοντά σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς αλλά και νοσοκομεία. Ο λόγος…; Η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία (ΗΜΑ).
Πρόκειται για μία άκρως επικίνδυνη ακτινοβολία, η οποία προσφέρει απλόχερα πολλές παρενέργειες, οι οποίες είναι: Αϋπνία, ημικρανίες,έλλειψη συγκέντρωσης, πονοκέφαλοι, ρινική αιμορραγία, εκνευρισμός και επιπλέον η χρόνια έκθεση σε τέτοιου είδους ακτινοβολία, φυσικά προκαλεί καρκίνο.
Ο λόγος αύξησης του αριθμού κεραιών, είναι το ΚΕΡΔΟΣ των εταιριών κινητής τηλεφωνίας, αφού για να λειτουργήσουν τα “τρίτης γενιάς” κινητά (3G), με video, mp3, τηλεόραση κ.τ.λ, χρειάζονται όλο και περισσότερη ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.
fotografija-7[/caption]

Στην Θεσσαλονίκη στις 24 Μαΐου, η ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Συκεών κάλεσε πορεία (στις Συκιές), απαιτώντας να φύγουν οι κεραίες που υπάρχουν στην περιοχή. Η πορεία ήταν μαζική και κατά τη διάρκεια της ξηλώθηκαν 2 κεραίες. Η μία ήταν στην οδό Θάσου και η δεύτερη στην οδό Ζαίμη. Άξιο αναφοράς είναι πως και οι 2 κεραίες βρίσκονταν σε απόσταση 30 μέτρων από βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Η παρουσία των μπάτσων ήταν αισθητή από την αρχή, αφού εμπόδισαν (χωρίς να τα καταφέρουν) την είσοδο στις πολυκατοικίες που καταστράφηκαν οι κεραίες. Στην οδό Ζαίμη μάλιστα κάλεσαν και ενισχύσεις από ματατζήδες.

Η πορεία πέρασε και από πολυκατοικία, όπου βρισκόταν και τρίτη κεραία, στην οδό Κάρολου Κουν, χωρίς να μπορέσει να την ρίξει, αφού υπήρχαν έντονοι διαπληκτισμοί με ένα ζευγάρι “νοικοκυραίων” που “υπερασπιζόταν” τυχόν φθορά της περιουσίας του.

Οι ιδιοκτήτες που εγκαθιστούν στην ταράτσα τους αυτές τις κεραίες, αδιαφορώντας φυσικά για τους ίδιους, τα παιδιά τους αλλά και για όλη την περιοχή, λαμβάνουν μηνιαίως από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας 3.000 ως και 10.000 ευρώ, ενοίκιο. Τα συνεργεία που τις τοποθετούν φροντίζουν να τις καμουφλάρουν μέσα σε θερμοσίφωνες, καμινάδες και αρχιτεκτονικά στοιχεία, έτσι ώστε να μην τραβάνε τα βλέμματα, αλλά και για να μη γίνονται μηνύσεις και καταγγελίες στην πολεοδομία. Αναφερόμενοι στην πολεοδομία, καλό θα ήταν να μη ξαχνάμε το πόσες παράνομες κεραίες υπάρχουν στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Ο αριθμός τους υπολογίζεται γύρω στις 5.000..!!

Με ποιό τρόπο η πολεοδομία δεν έχει πάρει χαμπάρι καμία από αυτές ή δεν έχει λάβει καμία καταγγελία που θα έπρεπε άμεσα να ελέγξει είναι “άγνωστο”…Για άλλη μια φορά οι “λυκοφιλίες” του κράτους με τις πολυεθνικές εταιρίες θυσιάζουν τη δημόσια υγεία στο βωμό του ΚΕΡΔΟΥΣ και της ΜΙΖΑΣ..
Οι υποστηρικτές της “αβλαβούς” και “ελεγχόμενης” ακτινοβολίας πάνω από τα κεφάλια μας θα είναι πάντα οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, οι πολιτικοί που “συνεργάζονται” με αυτές, τα Μ.Μ.Ε και οι πληρωμένοι καλά, ψεύτες κονδυλοφόροι τους, και οι επιστήμονες με τις “στημένες” έρευνες τους που χρηματοδοτούνται από πολυεθνικές. Βασικός υποστηρικτής όμως είναι και η γενική απάθεια προς τέτοιου είδους θέματα.

Η πορεία και η καταστροφή κεραιών στις Συκιές Θεσσαλονίκης αλλά και παρόμοιες ενέργειες κατοίκων σε περιοχές στην Αθήνα, είναι σίγουρα παραδείγματα προς μίμηση..

ΕΞΩ ΟΙ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ
ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *