Γαλλία

ο εφιάλτης των "τρομοκρατών" ξαναχτύπησε στο Παρίσι

Στις 12 Γενάρη τρεις νεαροί συνελλήφθησαν στο προάστιο Belleville του Παρισιού, με την κατηγορία ότι έγραφαν με σπρέυ συνθήματα αλληλεγγύης στις εξεγέρσεις των αραβικών χωρών που εκείνες τις μέρες είχαν φουντώσει, και συγκεκριμένα 'Αλγερία-Τυνησία = Εξέγερση, Ζήτω η αναρχία!'

Αρχικά προσήχθησαν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, αλλά στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στα κεντρικά της γαλλικής 'αντι'-τρομοκρατικής στην περίφημη 36 Quai des Orfevres και προφυλακίστηκαν. Η μία κοπέλα βγήκε με περιοριστικούς όρους μια βδομάδα αργότερα ενώ οι άλλοι 2 παρέμειναν στη φυλακή περιμένοντας τη δίκη τους.

 

σύλληψη των καταζητούμενων συντρόφων Bruno και Ivan

Ο Bruno και ο Ivan ήταν στην παρανομία από τον Ιούλη του 2008.

Το Γενάρη εκείνης της χρονιάς, είχαν συλληφθεί και φυλακισθεί για 4μιση μήνες, για την υπόθεση των 'fumigenes' μια αστυνομική σκευωρία, κατά την οποία κάποιοι αυτοσχέδιοι πυρσοί που προορίζονταν για μια συγκέντρωση έξω από κέντρο κράτησης μεταναστών στη Vincennes 'θεωρήθηκαν' εκρηκτικά με αποτέλεσμα ο Bruno και ο Ivan, να καηγορηθούν για 'μεταφορά και κατοχή εκρηκτικού/εμπρηστικού υλικού'.

Τον Ιούλη του 2008 οι 2 αναρχικοί αποφάσισαν να παραβούν τον δικαστικό τους έλεγχο και ήταν έκτοτε στην παρανομία. Το Δεκέμβρη που μας πέρασε, ωστόσο, συνελήφθη κατά τη διάρκεια ενός τυπικού ελέγχου στο μετρό, για τον εντοπισμό μεταναστών χωρίς χαρτιά ο Bruno, και το Φλεβάρη o Ivan, με αποτέλεσμα να βρίσκονται έκτοτε προφυλακισμένοοι στη φυλακή της Fresnes, αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της 'εγκληματικής ορανωσης με τρομοκρατικούς σκοπούς'.

 

Επιθέσεις και Σαμποτάζ σε στόχους της κυριαρχίας

-Στις αρχές Γενάρη, καταστράφηκαν στην εθνική οδό Α36 Belfort 2 Radar-κάμερες καταγραφής ταχύτητας. Η μία κάηκε με φωτιά που μπήκε σε λάστιχα και η άλλη με οξύ που διοχετέυτηκε στη συσκευή τροφοδοσίας της με ρέυμα.

-Λίγες μέρες νωρίτερα, ένας φρουρός των δικαστηρίων της Nantes ανακάλυψε έξι σπασμένα τζάμια 2×5 και παραδίπλα πεταμένο ένα κομμάτι σίδερο. Οι ζημιές υπολογίστηκαν σε 170.000 ευρώ.

-Στα τέλη του ίδιου μήνα, δημοσιεύτηκε ανάληψη ευθύνης για τον εμπρησμό στο κτίριο διοίκησης της ερευνητικής εταιρείας Biomatech που διεξάγει πειράματα σε ζώα και ευθύνεται για τους θανάτους χιλιάδων σκύλων, κουνελιών, πόνυ, προβάτων, γουρουνιών και χάμστερ. Το σαμποτάζ είχε πραγματοποιηθεί στις 12 Δεκέμβρη από 6 άτομα, με 2 μηχανισμούς αποτελούμενους από εύφλεκτο υλικό και γκαζάκια, με αποτέλεσμα να καταστραφούν 2 όροφοι του κτιρίου. Στο κείμενο γίνεται αναφορά και στους οικοαναρχικούς Billy, Costa και Sylvia που βρίσκονται φυλακισμένοι με σχετικές κατηγορίες

Η Biomatech ελέγχεται εν μέρει από την NAMSA (North American Science Associates). Στις ΗΠΑ, η NAMSA φέρεται να έχει πειραματιστεί πάνω σε πάνω από 17,000 χοίρους Γουινέας, κουνέλια, χάμστερ, σκυλιά, πρόβατα και γουρούνια το 2009.

 

– Στις αρχές Φλεβάρη έγινε επίθεση με 3 μολότοφ εναντίον αστυνομικού τμήματος στο Marignane (Bouches-du-Rhone), όπου οι 2 δεν 'έσκασαν' και ενός ιδιωτικού κολλεγίου, στην ίδια περιοχή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *