Εργατικά Ατυχήματα από Γενάρη έως Μάρτη – 2011

Δεκέμβρης

29/12: Επίθεση δέχτηκαν από το αφεντικό της «Ανακύκλωση ΑΕ», στη Βιομηχανική Περιοχή Βόλου, δύο επιθεωρητές εργασίας, τους περιέλουσε με πετρέλαιο. Οι επιθεωρητές πήγαν εκεί μετά τον σοβαρό τραυματισμό Ρουμάνου εργάτη από έκρηξη κατά την διάρκεια κοπής μετάλλων: ο εργάτης υπέστη σοβαρά εγκαύματα στα χέρια και στο πρόσωπο.

Γενάρης

9/1: Τον θάνατο βρήκε από ασφυξία ο 54χρονος Σταύρος Παππάς, ο οποίος εργαζόταν ανασφάλιστος σε εργοτάξιο της ΛΑΡΚΟ στο Κοντοδεσπότι στην Εύβοια, όταν καταπλακώθηκε από βράχους κατά την διάρκεια καθαρισμού ενός σιλό.  Ο εργολάβος του έργου, που νοσηλεύεται με καρδιακό επεισόδιο στο νοσοκομείο,

απέφυγε το Αυτόφωρο.

18/1:Τραυματίστηκαν δύο εργαζόμενοι στην ασφάλεια του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός, όταν συρόμενη σιδερένια εξώπορτα έπεσε και τους καταπλάκωσε. Ο ένας εργαζόμενος νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και στο σώμα.

21/1:Τραγικό θάνατο βρήκε ο 55χρονος Νικόλαος Λάλου, χειριστής γερανοφόρου μηχανήματος, ενώ τραυματίστηκε ένας συνάδελφος του. Το περιστατικό συνέβη στο Πάρκο του Λαού, στη Χαλκίδα: Ο γερανός ακούμπησε ηλεκτροφόρα καλώδια, με αποτέλεσμα να εκραγεί ένα ελαστικό του γερανού και ο εργάτης να τραυματιστεί θανάσιμα.

26/1:Φρικτό θάνατο είχε ο 30χρονος Αλβανός εργάτης Xhyra Alfred, την ώρα της δουλειάς σε ποιμνιοστάσιο στο χωριό Μαγικό της Ξάνθης. Κατά τη διάρκεια τροφοδοσίας και συσκευασίας ζωοτροφών, παρασύρθηκε, συμπιέστηκε και διαμελίστηκε από κοχλίες του μηχανήματος επεξεργασίας ζωοτροφών.

28/1: Λίγο πριν τον θάνατο έφτασαν τρεις εργαζόμενοι του εργοστασίου ΣΕΛΜΑΝ στην Χαλκίδα: Αφότου προκλήθηκε αυτανάφλεξη στο σιλό που γίνεται το νοβοπάνκαι ενώ λειτούργησε το σύστημα πυρόσβεσης, κάποιες εστίες παρέμειναν και τρεις εργαζόμενοι μπήκαν στο σιλό για να σβήσουν τις φωτιές με μάνικες, όπου τους καταπλάκωσε πριονίδι, με αποτέλεσμα ο ένας να θαφτεί πλήρως. Οι δύο θάφτηκαν μέχρι το κεφάλι ο ένας που ήταν στο κέντρο κουκουλώθηκε μέχρι πάνω. Χρειάστηκε να νοσηλεύετει στο νοσοκομείο Χαλκίδας με ειδική αγωγή ώστε οι πνεύμονές του να αποβάλλουν το πριονίδι. Οι συνθήκες στην ΣΕΛΜΑΝ είναι απράδεκτες, με τα αφεντικά να ωθούν τους εργαζόμενους στην “οικοιοθελή” παραίτηση, αφού όχι μόνο εντατικοποιεί την εργασία αλλά και τους αφήνει απλήρωτους για μήνες.

30/1: 34χρόνος ναυτικός τραυματίστηκε σοβαρά μετά από πτώση στο φορτηγό πλοίο «DREAM TRUE», σημαίας Παναμά, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ ν. Χίου και ν. Ψαρών.

31/1: Ο 49χρονός Αθανάσιος Νάσιος έχασε την ζωή του κατά την διάρκεια εργασιών σε νεοανεγειρόμενη οικοδομή στη Ραφήνα, όταν ο γερανός που χειριζόταν ακούμπησε τα σύρματα της ΔΕΗ.

Φλεβάρης

2/2: Τη ζωή του έχασε ο Κωνσταντίνος Μπακάλης, εργαζόμενος στη Βιομηχανία Θερμαντικών Σωμάτων με την επωνυμία «ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΕ» στον Ταύρο, όταν ανετράπη το κλαρκ το οποίο οδηγούσε στον προαύλιο χώρο της επιχείρησης.

9/2: Ο εργολαβικός εργάτης Αναστάσιος Αερόζης τραυματίστηκε σοβαρά όταν την ώρα αλλαγής ιμάντα σε ταινιόδρομο του Ορυχείου Καρδιάς στην Κοζάνη, το χέρι του πιάστηκε ανάμεσα στην ταινία και στο τύμπανο. Ο εργαζόμενος, δούλευε στην εργολαβική εταιρεία ΕΛΙΝ.

16/2: Ο Αζάτ Νάμπο από τη Συρία, 30 χρόνων, βρέθηκε στο κενό από ύψος 9 ορόφων ενώ εκτελούσε εργασίες καθαρισμού στην ταράτσα του ξενοδοχείου Colossos, στο οποίο γίνονται εργασίες συντήρησης. Ο εργάτης – ο οποίος δούλευε μόλις 20 μέρες εκεί – πάτησε στο τζάμι του φωταγωγού το οποίο ήταν βαμμένο, αυτό υποχώρησε με αποτέλεσμα ο Αζάτ να χάσει την ζωή του. Τις εργασίες συντήρησης είχε αναλάβει η εταιρεία ΣΤΗΡΙΞΙΣ ΤΕΧΝΙΚΗ, η οποία στην συνέχεια τις ανέθεσε σε εργολάβους.
17/2:Θανατηφόρο “εργατικό ατύχημα” έγινε στη Συκούλα Αμφιλοχίας. 64χρονος έλληνας εργαζόμενος σε μάντρα με παλιοσίδερα, στην προσπάθειά του να αποκόψει μέταλλο με οξυγόνο, καταπλακώθηκε από όγκο σιδερικών.
18/2: Τραγικό θάνατο βρήκε την Παρασκευή το βράδυ 28χρονος εργαζόμενος στην επιχείρηση «Αγγελόπουλος Παναγιώτης & Σία». Ο άτυχος νέος που ήταν οδηγός σε φορτηγό της επιχείρησης επέστρεφε από ένα εξαντλητικό ωράριο στην έδρα της εταιρείας στη Δράμα, όταν ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα έξω από τη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα. Για την συγκεκριμένη επιχείρηση είχαν γίνει συνεχείς καταγγελίες στην επιθεώρηση εργασίας τόσο για ωράρια που “κρατούσαν” 13 και 14 ώρες όσο και για απλήρωτους μισθούς.

21/2:Εργαζόμενος του ΟΤΕ στην Καλαμπάκα γλίστρησε από σκάλα που χρησιμοποιούσε και βρέθηκε στο κενό με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά.

25/2: 25χρόνος μηχανοτεχνίτης έχασε δυο δάχτυλα κατά την διάρκεια επισκευής ανυψωτικού μηχανήματος. Ο εργάτης δούλευε στον προβλήτα ΙΙ στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) στο Ικόνιο για την ΣΕΠ (θυγατρική της COSCO). Ενώ έγιναν προσπάθειες το “ατύχημα” να κουκουλωθεί, δημοσιοποιήθηκε αρκετές μέρες μετά από στον “Ριζοσπάστη”.

Μάρτης
3/3:Σοβαρά τραυματίστηκε 32χρονος εργαζόμενος στην επιχείρηση «ΜΑΚΡΟ ΚΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΥ», στη Λάρισα, όταν καταπλακώθηκε, προχτές, από παλέτες με προϊόντα που μετέφερε κλαρκ. Οι εργαζόμενοι έχουν καταγγείλει πως η επιχείρηση έχει έλλειψη προσωπικού.

5/3:Σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε με θύμα έναν 40χρονο Αιγύπτιο εργάτη στο Ρέθυμνο, ο οποίος έπαθε σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Ο εργάτης δούλευε στην περιοχή Πανόραμα, σε μια ανακαίνιση καταστήματος και έπεσε από μεγάλο ύψος.

8/3: Νεκρός κάτω από τις ρόδες απορριμματοφόρου οχήματος του Δήμου Ιωαννιτών ανασύρθηκε ο 49χρόνος Δημήτρης Χαντζάρας, εργαζόμενος στην καθαριότητα. Για άγνωστους λόγους, κατά την διάρκεια της αποκομιδής τον παρέσυρε το απορριμματοφόρο.

10/3: O Νικήστρατος Κύρικος, μπογιατζής, έχασε την ζωή του όταν έπεσε από τον 4ο όροφο ανεγειρόμενης οικοδομής στην Καρδίτσα, κατά τη διάρκεια εργασιών.
13/3: Ένας 42χρονος οδηγός τραυματίστηκε ελαφρά, έπειτα από πτώση του φορτηγού που χειρίζονταν, σε χώρο ανέγερσης πολυκατοικίας, στην οδό Γρίβα, στο Αγρίνιο.

14/3: Ο 40χρονος Gumaj Vladimir, αλβανικής καταγωγής, έχασε την ζωή του, όταν καθώς έκοβε ένα πεύκο στην αυλή σπιτιού στις Κεχριές Κορίνθου έπεσε από ύψος 6 μέτρων και τραυματίστηκε θανάσιμα.

17/3: Ο 48χρονος Αλεξάντερ Μπεσχμέλνωφ τραυματίστηκε θανάσιμα, την ώρα που εργαζόταν σε όρυγμα βάθους 6 μέτρων στην Μάνδρα Αττικής ενώ τραυματίστηκε και ένας συνάδελφος του. Το μοιραίο γεγονός συνέβη όταν υποχώρησαν τα αναχώματα της εκσκαφής. Για ακόμα μια φορά κροκοδείλια δάκρυα: “Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης εξέφρασε τα συλλυπητήρια και τη θλίψη της για τον θάνατο του άτυχου εργάτη.”

22/3: 35χρόνος οικοδόμος έχασε την ζωή του σε εργασίες σε σούπερ-μάρκετ στην Παραλία Κατερίνης, όταν έπεσε από σκαλωσιά.

23/3:Στο νοσοκομείο της Νίκαιας, με κάταγμα, χρειάστηκε να νοσηλευτεί ένας 48χρονος, ο οποίος κατά τη διάρκεια εργασιών σε δεξαμενόπλοιο στα ναυπηγεία Ελευσίνας έπεσε στο σύστημα εξαερισμού με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί σε βάθος περίπου 20 μέτρων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *