Εργατικά Ατυχήματα από Σεπτέμβρη έως και τον Δεκέμβρη – 2011

Σεπτέμβρης

5/9: Θανάσιμα τραυματίστηκε ο ηλεκτροσυγκολλητής Αλμπάνι Ισμαήλ που εργάζονταν σε Εταιρία Μεταλλικών Κατασκευών όταν υπέστη ηλεκτροπληξία.

9/9: Τον θάνατο βρήκε ο 47χρονος εργάτης Σπύρος Αχτίπης, πατέρας ενός παιδιού,όταν έπεσε από από στέγη ύψους 9 περίπου μέτρων κατά τη διάρκεια εργασιών στο εργοστάσιο της εταιρίας παραγωγής αλατιού ΚΑΛΑΣ στο Μεσολόγγι.

18/9: Όροφος οικοδομής υπό ανέγερση κατέρρευσε στην Κηφισιά στην Αθήνα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό αλλά και τον εγκλωβισμό για μικρό χρονικό διάστημα 5 οικοδόμων, Ελλήνων και Αλβανών. Μετά τον απεγκλωβισμό του από την πυροσβεστική μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Ερυθρού σταυρού.

21/9: Τραυματίστηκε εργάτης στην “Σωληνουργία Κορίνθου” στη Θίσβη Βοιωτίας, όταν μεγάλη σωλήνα ξέφυγε κατά την παραγωγική διαδικασία και χτύπησε τον εργάτη από πίσω και στα πόδια.

Οκτώμβρης

12/10: Κρεμάστρα (!) καρφώθηκε στο μάτι μιας εργαζόμενης σε κατάστημα ρούχων στο Αγρίνιο, όσο μετέφερε ρούχα. Ευτυχώς οι γιατροί, αφού έβγαλαν την κρεμάστρα, διαπίστωσαν πως η γυναίκα δεν υπέστη κάποια μόνιμη βλάβη.

25/10: Το δεξί του χέρι έχασε ο 28χρονος Τριαντάφυλλος Ζάρας, που δούλευε στην εταιρεία εξορύξεων «ΕΛΜΙΝ» στα μεταλλεία Οίτης: Δούλευε στην βραδινή βάρδια και περίπου και γύρω στις 4.30 τα ξημερώματα, την ώρα που έκανε εργασία γόμωσης εκρηκτικών, αποκολλήθηκε βράχος και τον χτύπησε με αποτέλεσμα να υποστεί πολλαπλά συντριπτικά κατάγματα στο μηρό του δεξιού του ποδιού καθώς και οι γιατροί χρειάστηκε να του ακρωτηριάσουν το δεξί χέρι από τον καρπό. Στην ιδιοκτησία της ΕΛΜΙΝ συμμετέχει και ο εφοπλιστής Ι. Βαρδινογιάννης.

26/10: Ελαφριά τραυματίστηκε 36χρονος λιμενεργάτης στο λιμάνι του Ρεθύμνου, κατά τη διαδικασία φορτοεκφόρτωσης φορτηγού πλοίου.

Νοέμβρης

 

15/11: Τη ζωή του έχασε ένας 56χρονος εργάτης από τη Αλβανία, κατά την εκτέλεση εργασιών σε σπίτι στο Μάζι Κόνιτσας στα Ιωαννίνα όταν έπεσε από σκαλωσιά ύψους 6 μέτρων.

16/11: 42χρόνος εργαζόμενος σε γκαράζ στην Κομοτηνή, τραυματίστηκε πολύ σοβαρά όταν καταπλακώθηκε από άξονα φορτηγού την ώρα που προσπαθούσε να το ανυψώσει. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με σοβαρό κίνδυνο για την ζωή του, αλλά δεν έχουμε καταφέρει να μάθουμε νεότερες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του.

15-18-19/11: Απανωτά τα ατυχήματα στις ναυτηγοεπισκευαστικές στο Πέραμα και στην Δραπετσώνα: Στις 15 στην δραπετσώνα έσπασε το χέρι του όταν τον χτύπησε λαμαρίνα εργάτης κατά την διάρκεια επισκευών στο πλοίο “ΨΑΡΑ – ΓΚΛΟΡΙ”.
Στις 18 τραυματίστηκε πολύ σοβαρά ο 41χρονος συνάδελφος Γιάννης Καραγιάννης μέλος του συνεργείου «Ηλεκτροϋδραυλική» το οποίο είχε αναλάβει εργασίες στο υπό κατασκευή πλοίο «ΚΥΒΕΛΗ» στο καρνάγιο ΨΑΡΡΟΣ στο Πέραμα όταν έπεσε από μεγάλο ύψος. Την αμέσως επόμενη μέρα τραυματίστηκε και άλλος εργαζόμενος όταν τον στρίμωξε καπάκι αμπαριού σε επισκευαζόμενο πλοίο της ναυτηλιακής MSC.

25/11: Πολύ κοντά στο να πεθάνει έφτασε 55χρόνος εργαζόμενος στην αποκομιδή απορριμάτων στο δήμο Χολαργού. Έπεσε από εν κινήσει απορριμματοφόρο με αποτέλεσμα να χτυπήσει πολύ σοβαρά το στήθος και το κεφάλι του. Στο νοσοκομείο για κάποια λεπτά της ώρας χάθηκαν οι παλμοί του αλλά σώθηκε χάρη στις προσπάθειες των γιατρών.

29/11: Τη ζωή του έχασε ένας 52χρονος εργαζόμενος σε τεχνική εταιρεία της Αθήνας, που έπεσε από ύψος 3 μέτρων. Ο άτυχος άνδρας βρισκόταν στον 1ο όροφο οικοδομής, στην οποία δεν υπήρχε προστατευτικό κιγκλίδωμα.

 

Δεκέμβρης

2/12: Ακόμα ένα θανατηφόρο “ατύχημα”: Ο 53χρονος οικοδόμος Shkurta Jani, τραυματίστηκε θανάσιμα όταν κατά τη διάρκεια εργασιών σε θεμέλια μάντρας, έπεσε σε ράμπα διπλανής οικοδομής.

6/12: Την ζωή του από πτώση έχασε ο 30χρόνος εναερίτης Γιώργος Καφάτος, όταν έσπασε κολόνα της ΔΕΗ στην οποία εκτελούσε εργασίες συντήρησης. Το περιστατικό συνέβη στο Γάζι στην Κρήτη και ο άτυχος εργάτης δούλευε σε εργολαβικό συνεργείο.

Την ίδια μέρα σκοτώθηκε και ο Ιωάννης Τερψίδης, 45 ετών που εργαζόταν ως οδηγός φορτηγού, σε αποθήκη της τεχνικής εταιρείας «ΕΘΝΟΚΑΤ ΑΕ» όταν ανατράπηκε το γερανοφόρο όχημα που οδηγούσε.

18/12: Τραυματίστηκε ελαφρά μετανάστης λιμενεργάτης στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, κατά την προσπάθεια πρόσδεσης στην προβλήτα του φορτηγού πλοίου “Boxylady”, σημαίας Μάλτας, όταν τον χτύπησε κάβος στο στήθος.

19/12: Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 42χρονος εργαζόμενος σε βιομηχανία χάρτου στο Κορωπί εχθές, όταν κατά τη διάρκεια χειρισμού ανυψωτικού μηχανήματος, έχασε τον έλεγχο του κλαρκ, με αποτέλεσμα την πτώση του οχήματος από ράμπα ύψους περίπου ενός μέτρου.

22/12: Εργατικό “δυστύχημα” συνέβη στον Αστακό σε κτίριο υπό κατασκευή.
Ο οικοδόμος, προσπαθώντας να στήσει την σκαλωσιά σε όροφο κτιρίου, έπεσε από αυτή με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και λίγες ώρες μετά να αφήσει την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο του Ρίου.


27/12: Συμβασιούχος εργαζόμενος στην καθαριότητα του δήμου Καλαμπάκας, έπεσε από το απορριμματοφόρο με αποτέλεσμα κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και εσωτερικά αιματώματα. Το κανονικό του πόστο δεν ήταν αυτό και βρέθηκε στο απορριμματοφόρο πρώτη φορά εκείνη την ημέρα προκειμένου να αντικαταστήσει συνάδελφο του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *