Αμέσες δράσεις

                                                                             Ιούλης

1/7: Ένταση στα εξάρχεια. Πέσιμο έγινε σε δελτάδες επί της σόλωνος ή επί της ακαδημίας κατά τις βραδυνές ώρες και πέσαν αρκετές κρότου λάμψης.Λίγο αργότερα ομάδα συντρόφων επιτέθηκε με πέτρες στα ματ επί της οδού ναυαρίνου οι οποίοι απάντησαν αμέσως με ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης και δακρυγόνα. Λίγο αργότερα κόσμος απο τις καφετέριες και το παρακείμενο πάρκο πήρε στο κυνηγι 4 μηχανές δελτάδων στην οδό κωλέττη. Παρ’ ολα αυτα, άλλες 4 μηχανες διας περασαν κ αυτες αμεσως μετα απο την κωλλετη πηγαίνοντας με χιλια μεσα σε στενο κ με κινδυνο να πατησουν κοσμο και εκτοξεύοντας κρότου λάμψης.

5/7: Κατάληψη της ισπανικής πρεσβείας με απαίτηση την παρέμβαση της ισπανικής κυβέρνησης για την άρση της απαγόρευσης του απόπλου των καραβιών για την Γάζα.

7/7: Η ομάδα « Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο- Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς- Επαναστατικές Ομάδες Διασποράς Τρόμου-Πυρήνας Εμπρηστικών Καταστροφών» αναλαμβάνει την εύθηνη για τον εμπρησμό, με αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς, 4 οχημάτων της δημοτικής αστυνομίας στο Άλσος Νέας Σμύρνης. Στο κείμενο της ανάληψης γίνεται λόγος για τον τρόπο με τον οποίο έγινε η δράση καθώς και για τον ρόλο που επιτελούν τα σώματα ασφαλείας, κρατικά ή μη. Εξηγούν το σκεπτικό τους πάνω στην σύσταση μιας νέας Συνομωσίας της οποίας είναι μέρος και αυτοί και αφιερώνουν την δράση στον αναρχικό Θ. Μαυρόπουλο.

– Ανάληψη ευθύνης από το «Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο- Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς Επαναστατικές Ομάδες Διασποράς Τρόμου-Πυρήνας Ανώμαλων – Αιρετικών» για τον εμπρησμό του αυτοκινήτου του δημάρχου Παπάγου, Β. Ξύδη, τα ξημερώματα δευτέρας 4/7.

11/7 Θεαματική η ενέργεια των αγανακτισμένων στη Βέροια εις βάρος του Θανάση Γικόνογλου, βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας. Έπληξαν την εικόνα του βουλευτή και όχι τον ίδιο. Άγνωστοι, έλουσαν κυριολεκτικά με περιττώματα το αυτοκίνητό του και η εικόνα που προέκυψε ήταν αποκρουστική.

13/7: Η ομάδα «Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο-Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς-Πυρήνας Luciano Tortuga», αναλαμβάνει την ευθύνη για τον εμπρησμό 12 οχημάτων του Ο.Τ.Ε που βρίσκονταν σε υπαίθριο πάρκινγκ στο Μαρούσι στη συμβολή των οδών Χατζηαντωνίου και Διονύσου. Αφιερώνουν τη δράση στο Θ. Μαυρόπουλο. Στο κείμενό τους αναφέρονται στην πολύμορφη επαναστατική δράση, στη διαμόρφωση επαναστατικής συνείδησης μέσω των αγώνων και στην αποδοχή τους στην πρόταση της «ε.ο. ΣΠΦ» για την έμπρακτη συνέχισή της.

Σεπτέμβρης

9/9: Δημοσιεύεται ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στην εμπορική τράπεζα στην οδό Ολυμπιάδος Θεσσαλονίκης, από την ομάδα « Διεθνής Επαναστατική Θεώρηση». Η επίθεση έγινε εν όψει της Δεθ και της εντεινόμενης αστυνομοκρατίας στην πόλη εκείνες τις μέρες. Η δράση αφιερώθηκε σε όλους τους φυλακισμένους αγωνιστές και τους αξιοπρεπείς ποινικούς κρατούμενους.

13/9: Αναλαμβάνει την ευθύνη η ομάδα «κύκλοι παραβατικών» για το εμπρηστικό μπαράζ στις 9/9 και 13/9 στην αντιπροσωπεία της scoda στη Λεωφόρο Μεσογείων και στα καταστήματα mark’s and spencer’s και Benetton που στεγάζονται κοντά στο τμήμα του Ν. Ψυχικού.

20/9: Η «Αναρχοκομμουνιστική Ομάδα Ξάνθης Φορτινο Σαμάνο» επιτίθεται στην ιδιωτική λέσχη του επιχειρηματία Χούτου που με σικέ διαγωνισμούς έχει αναλάβει εδώ και χρόνια τη σίτιση των φοιτητών σε πολλά πανεπιστήμια της χώρας. Η δράση έγινε ενάντια στην εκπαιδευτική κρίση και το ξεπούλημα της δημόσιας παιδείας.

21/9: Δημοσιεύεται ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στις 19/9 στην Αγροτική Τράπεζα, στην οδό Παπάφη στην Τούμπα, από την ομάδα «Ανυπότακτοι Πυρήνες Αλληλεγγύης / Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο / Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία». Η ενέργεια έγινε σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Γ. Τσάκαλο και Π. Αργυρού για τη βίαιη επίθεση που δέχτηκαν στις φυλακές Δομοκού με πρωτοστάτη τον βασανιστή Κλιάρη, όταν αρνήθηκαν να περάσουν την εξευτελιστική διαδικασία του σωματικού ελέγχου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *