Εργατικά ατυχήματα Μάη-Ιούνη

6 Απριλίου Ηλεκτροτεχνίτης που εργάζεται στην εταιρία Μήτρου, web-ergatika-1τραυματίστηκε στο χέρι όταν αυτό πιάστηκε στην τροχαλία ασανσέρ που επισκεύαζε. Η εταιρία είχε στείλει τον εργαζόμενο να κάνει συντήρηση ανελκυστήρα μόνος του, αν και η νομοθεσία προβλέπει ότι τέτοιες εργασίες πρέπει να εκτελούνται από συνεργείο με δύο άτομα.

15 Απριλίου : Σκοτώθηκε από ηλεκτροπληξία ο υπομηχανικός Κωνσταντόπουλος Νίκος στο Κέντρο Υψηλής Τάσης (ΚΥΤ) στον ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ όπου εργαζόταν.

20 Απριλίου : Νεκρός εργάτης σε ανεγειρόμενη οικοδομή της οδού Διονυσίου Σολωμού στη Νέα Ιωνία, μετά από πτώση.

23 Απριλίου :Κατά την εκσκαφή για την αποκατάσταση αρδευτικού αγωγού έξω από το Πρωτοχώρι Κοζάνης, χωρίς κανένα μέτρο ασφάλειας, χωρίς αντιστήριξη, που έπρεπε απαραιτήτως να υπάρχει, έγινε κατολίσθηση με αποτέλεσμα να καταπλακωθεί ο Zaimi Bladimir 34 χρονών και να βρει τραγικό θάνατο. Το έργο ήταν εργολαβία της ΜΠΕΤΟΚΑΤ Α.Ε. .

6 Μαΐου : Σοβαρό τραύμα στον θώρακα υπέστη εργάτης του Ομίλου «Νηρέα» (ιχθυοκαλλιέργειες),όταν αυτός και συνάδελφοι του υποχρεώθηκαν να δουλέψουν σε επικίνδυνες καιρικές συνθήκες στην ανοιχτή θάλασσα. Παρόλο τον τραυματισμό και την συνέχιση των δυσμενών καιρικών συνθηκών η εταιρία συνέχισε να λειτουργεί τα πλοιάρια της.

7 Μαΐου : Ο 35χρονος εργάτης Μιχάλης Ψίχαλης που δούλευε για την επισκευή του πλοίου “OLMEGA” για λογαριασμό του εργολάβου Τσιμπίδη στο Πέραμα, κινδυνεύει να χάσει το μάτι του και από τύχη δεν έχασε την ζωή του, όταν το γερανάκι το οποίο χειριζόταν έσπασε λόγω ανύπαρκτης συντήρησης.

8 Μαΐου  : Ο 40χρονος Ευάγγελος Βλαστός έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της εργασίας του σε μάντρα οικοδομικών υλικών στο Ρέθυμνο, όταν το ανυψωτικό μηχάνημα που χρησιμοποιούσε τον καταπλάκωσε.

11 Μαΐου : Σκοτώθηκε 50χρονός όταν χτυπήθηκε από γερανό κατά την διάρκεια εργασιών στο λιμάνι του Ηρακλείου,στα έργα εκβάθυνσης της λιμενολεκάνης .
Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στην περιοχή της Ξυλούπολης Θεσσαλονίκης. Άνδρας, ηλικίας 47 ετών, που εκτελούσε εργασίες συντήρησης φρεατίου, καταπλακώθηκε από σκαπτικό μηχάνημα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

14 Μαΐου : Ιρακινός μετανάστης κατά τη διάρκεια της εργασίας του σε οικοδομή. ήρθε σε επαφή με ηλεκτροφόρα σύρματα και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γ. Ν. Ρεθύμνου. Εκεί λόγω της κατάστασης του εισήλθε στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου, οπού και νοσηλεύτηκε, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

16 Μαΐου : 45χρονός υπάλληλος, έχασε την ζωή του όταν εγκλωβίστηκε ανάμεσα στις πόρτες του ασανσέρ του σούπερ μάρκετ που εργαζόταν.

18 Μαΐου : Νεκρός είναι ο 43χρόνος οικοδόμος Ανάργυρος Τουρλίδας, από πτώση στις εργασίες κατασκευής υδροηλεκτρικού φράγματος που έχει αναλάβει η εταιρεία «ΤΕΡΝΑ» στο Αγρίνιο.

19 Μαΐου : Τη ζωή του έχασε , ο 52χρονος εναερίτης της ΔΕΗ , Βαγγέλης Ρουκλιώτης στην Κάρυστο, από ηλεκτροπληξία, την ώρα που μαζί με συνάδελφό του δούλευαν πάνω σε κολόνα της ΔΕΗ για αποκατάσταση βλάβης.

23 Μαΐου : Ο 52χρονος Φώτης Κουιμτζές, εργαζόμενος στο δήμο Βουλιαγμένης, πέθανε από τον τραυματισμό που υπέστη όταν το απορριμματοφόρο που οδηγούσε στην Αττική Οδό τουμπάρισε.

Νεκρός 33χρονός εργάτης από το Πακιστάν,στην Αγία Παρασκευή στην Αθήνα, μετά από πτώση του κατά την διάρκεια εργασιών κλαδέματος. Ο εργολάβος της εργασίας ακόμα αναζητείται.

29 Μαΐου : Ένας 54χρονος υπάλληλος καθαριότητας του δήμου Παλαμά έχασε την ζωή του, όταν κατά τη διάρκεια αποκομιδής απορριμμάτων στην πόλη του Παλαμά και ενώ βρισκόταν όρθιος στην ειδική θέση, στο πίσω μέρος απορριμματοφόρου, έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο οδόστρωμα.

2 Ιουνίου  : Νεκρός 35χρονός Διπλάρης Σταμάτης από ηλεκτροπληξία, στο εργοτάξιο της εταιρίας Άκτωρ για την κατασκευή, περιοχής ολοκληρωμένης τουριστικής ανάπτυξης (Π.Ο.Τ.Α.) στο Ρωμανό Μεσσηνίας.

Νεκρός ο Βιζάνι Μάρτους 23 χρονών από ηλεκτροπληξία, σε οικοδομή στη Ανθήλη Λαμία.

3 Ιούνη : ο 42χρονος Ανάργυρος Τζανάκος έπεσε στο φωταγωγό από τον 6ο όροφο, στο κτίριο ιδιωτικής κλινικής που ανακατασκευαζόταν, στο κέντρο της Αθήνας, με αποτέλεσμα τον θάνατο του.

5 Ιουνίου: Ιδιοκτήτης ιδιωτικής εταιρίας εξοπλισμού και συντήρησης λιμενικών εγκαταστάσεων, 61 χρόνων, έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια εργασιών, που πραγματοποιούνταν στο Θερμαϊκό κόλπο, ανοιχτά του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Όπως ανακοίνωσε το κεντρικό λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, το εργατικό ατύχημα σημειώθηκε στην πλωτή νησίδα της ΕΚΟ.

10 Ιούνη: Εργατικό ατύχημα συνέβει χθές στο εργοστάσιο Ζάχαρης Λάρισας όταν 52χρονος εργαζόμενος τραυματιστήκε σοβαρά από σιδερένιο αντικείμενο που αποσυνδέθηκε από γερανό και έπεσε στο κεφάλι του.

12 Ιούνη Κάτα τύχη γλύτωσαν 4 εργαζόμενοι, από την διαρροή αμμωνίας στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης κατάψυξης τροφίμων «Ψυγεία Αττικής» που βρίσκεται στο Ρέντη. Οι 4 μεταφέρθηκαν με αναπνευστικά προβλήματα και τάσεις λιποθυμίας στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

14 Ιούνη :Στο πόδι τραυματίστηκε λιμενεργάτης στο Βόλο κατά την διάρκεια εκφόρτωσης δεξαμενόπλοιου.

16 Ιουνίου :η Μιμόζα Καπχιού, 42 ετών που εργαζόταν ως καμαριέρα, έχασε τη ζωή της όταν το καρότσι , που μετέφερε με ασανσέρ προς τη λινοθήκη του ξενοδοχείου «Ραμίρα» ιδιοκτησίας Μήτση, στην Κω, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία μετακινήθηκε, με αποτέλεσμα να σφηνωθεί το κεφάλι της ανάμεσα στον τοίχο του ασανσέρ και το καρότσι.

18 Ιουνίου :Σοβαρά τραυματισμένοι νοσηλεύονται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων, δύο ελαιοχρωματιστές, οι οποίοι, ενώ εργάζονταν σε οικοδομή στην Ελεούσα Ιωαννίνων, έπεσαν από ύψος περίπου 7 μέτρων.

19 Ιουνίου : 44χρονος ελαιοχρωματιστής, που δούλευε σε οικοδομή όπου χτίζεται νέο υποκατάστημα της αλυσίδας «Ζάρα», έπεσε από τον τρίτο όροφο σε σκαλωσιά του ημιωρόφου. Στη συνέχεια, ο εργάτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Βόλου όπου διαπιστώθηκε ότι υπέστη κάταγμα στο μηριαίο οστό και μετά χειρουργήθηκε.

22&23 : Δυο συνεχόμενες μέρες στην «Ευρωχαρτική» στον Ασπρόπυργο,συγκεκριμένα ο 23χρονος Αγγελος Παντελής τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι του όταν του ζητήθηκε, και χωρίς να είναι στα καθήκοντά του, να παρέμβει σε μηχανή που ήταν σε λειτουργία, με αποτέλεσμα τα λουριά της να του πιάσουν το χέρι. Ο εργαζόμενος νοσηλεύεται στο Τζάνειο Νοσοκομείο. Ο δεύτερος εργάτης που τραυματίστηκε είναι πακιστανικής καταγωγής, αλλά ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του ατυχήματος.

24 Ιουνίου : Από τύχη γλύτωσε τον θάνατο ο Ινδός εργάτης Παλ Αραϊζέρ στην επιχείρηση μετάλλου (κατασκευή ψυγείων) «ΙΜΟΛΑΚ» στο Κορωπί.Συγκεκριμένα χτυπήθηκε στο κεφάλι από κινητό κομμάτι πρέσας αλλά ευτυχώς πρόλαβε να τραβηχθεί.

25 Ιουνίου: ο 34χρονος εργάτης Στέφαν Μίτεκ, που εργαζόταν σε αποθήκη επεξεργασίας ελιάς της εταιρείας «Κουτρόγιαννος», τραυματίστηκε από ηλεκτροπληξία. Ο εργάτης σε βαριά κατάσταση μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Αμφισσας, στο οποίο όμως δεν υπάρχει μονάδα εντατικής που ήταν αναγκαία για τη νοσηλεία του. Τελικά μεταφέρθηκε στην Αθήνα, σε ΜΕΘ ιδιωτικού νοσοκομείου. Ο εργοδότης μετά το εργατικό ατύχημα έκλεισε την επιχείρηση καi εξαφανίστηκε.

30 Ιουνίου: σημειώθηκε εργατικό ατύχημα σε οικοδομή στην οδό Αρεθούσης, στη Χαλκίδα. 21χρονος αλβανικής υπηκοότητας, που εργαζόταν ως ελαιοχρωματιστής σε πρόσοψη διώροφου κτιρίου, λόγω έλλειψης μέτρων ασφαλείας, έγινε επαφή υλικών που χρησιμοποιούσε με καλώδιο υψηλής τάσης της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να τραυματισθεί από το ηλεκτρικό ρεύμα. Από αστυνομικούς του αστυνομικού τμήματος Χαλκίδας συνελήφθησαν ο υπεύθυνος εργολάβος και ο ιδιοκτήτης της οικοδομής.

Τελευταία Ενημέρωση 29/7

3 thoughts on “Εργατικά ατυχήματα Μάη-Ιούνη”

  1. 23 Μαιου 2009.Ονομαζεται ΣΟΥΙΤΣΜΕΣ ΦΩΤΙΟΣ.

  2. ΑΝ ΕΙΔΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΕΣΩ Ε ΜΑΙL.EΓΙΝΕ 23/05/2009 ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ 5 ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΥ.ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΙΣ 07’30 Ο ΠΡΩΙ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *