Διώξεις Αγωνιστών Διεθνώς

ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΖΟΥΝΕ, ΛΟΙΠΟΝ…

και δεν είναι ότι κατέφτασαν προσφάτως, ούτε πως υπάρχει περίπτωση να τελειώσουν, πριν σβήσουμε πρώτα εμείς από το χάρτη τα αφεντικά και τους δυνάστες μας. Είναι όμως που η ολοένα μεγαλύτερη ένταση της καταστολής και των βασανιστηρίων τους εναντίον μας, δε μπορεί παρά να αποτελεί σημείο αιχμής του λόγου και της δράσης μας, μόνιμη επανεκκίνηση των εχθροπραξιών μας εναντίον τους. Οι πολιτικοί κρατούμενοι και οι αντιστεκόμενοι άνθρωποι εν γένει που διώκονται ή δέχονται την καταστολή με κάθε τρόπο, από τη στέρηση της προσωπικής ελευθερίας μέχρι τη φυσική εξόντωση είναι για μας, πέρα από πεδίο ανάδειξης της απανθρωπιάς του συστήματος, υπαρκτές και υλικές αποτυπώσεις του κοινωνικού πολέμου που διαδραματίζεται όλο και πιο έντονα, απ' άκρη σ' άκρη της γης.

 

O Λουσιάνο Πιτρονέλλο, ο 23χρονος αναρχικός που βρίσκεται προφυλακισμένος σε φυλακή υψίστης ασφαλείας του Σαντιάγο της Χιλής εδώ και κάποιους μήνες, κατηγορούμενος για βομβιστική επίθεση σε τράπεζα την 1η Ιούνη του 2011, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 15 ετών, όπως πρότεινε ο εισαγγελέας, με το δικαστήριο να έχει προγραμματιστεί μέσα στον Απρίλη.Ο Λουσιάνο, έχει αναλάβει με γράμμα του [στα ελληνικά στο http://tinyurl.com/77f79sr] την ευθύνη για τη βόμβα η οποία έσκασε στα χέρια του τραυματίζοντάς τον σοβαρά. Στους 10 μήνες από τη γνωστοποίηση του συμβάντος, η υπόθεσή του έχει επικοινωνηθεί πολύμορφα μέσα από διάφορα κείμενα, αφίσες και εκδηλώσεις αντιπληροφόρησης σε αρκετές χώρες -κυρίως της Λατινικής Αμερικής- αλλά και δεκάδες επιθετικά χτυπήματα εναντίον κρατικών και καπιταλιστικών στόχων τα οποία του έχουν αφιερωθεί. Η 20η Μάρτη, μάλιστα, ήταν ημέρα παγκοσμίου καλέσματος για δράσεις αλληλεγγύης ενόψει της δίκης του. Στα τέλη Μάρτη ο Luciano Pitronello προχώρησε σε μερική αποχή συσσιτίου σε ένδειξη αλληλεγγύης με την απεργία πείνας των Juan Vega, Freddy Fuentevilla και Marcelo Villaroel, των 3 κατηγορουμένων για την 'υπόθεση Security'.

 

Οι 3 τελευταίοι, άκουσαν τον εισαγγελέα να προτείνει ποινές εναντίον τους από 40 έως 60 χρόνια -δηλαδή ουσιαστικά ισόβια- χρεώνοντάς τους από 1 έως 3 ληστείες τραπεζών στη μία εκ των οποίων σκοτώθηκε από τα πυρά των ληστών ένας μπάτσος-φύλακας της τράπεζας. Οι 3 σύντροφοι, είχαν συλληφθεί πολλούς μήνες μετά τις ληστείες για τις οποίες τους κατηγορούν, αρνούμενοι τη συμμετοχή τους, ενώ στα χρόνια κατά τα οποία βρίσκονται στα χέρια των διωκτικών και σωφρονιστικών μηχανισμών έχουν υποστεί πολλά βασανιστήρια, απομονώσεις και μεταγωγές, παραμένοντας όμως με σταθερό το ηθικό τους. Στο τεύχος 11 και στο […] του site του εντύπου υπάρχει εκτενέστερη αναφορά στην υπόθεσή τους. Οι Βέγα, Φουεντεβίγια και Βιγιαροέλ προχώρησαν σε απεργία πείνας στα τέλη Φλεβάρη καταγγέλλοντας τις συνθήκες κράτησής και τις διώξεις εναντίον τους, σ' ένα διάστημα που επίσης είχαν πραγματοποιηθεί παγκόσμια καλέσματα αλληλεγγύης.

 

Στις 14-22 Μάη δικάζονται με τον αντι-τρομοκρατικό νόμο 6 σύντροφοι στη Γαλλία. Η ιστορία τους ξεκινά το Γενάρη του ’08 καθώς πηγαίναν σε διαδήλωση μπροστά απ’ το κέντρο κράτησης μεταναστών της Vincennes με αυτοσχέδια καπνογόνα και μεταλλικά αιχμηρά αντικείμενα για σκάσιμο λάστιχων, τα οποία μετατράπηκαν απ’ τη δικαιοσύνη και τα μίντια σε «βόμβα από καρφιά». Μερικές μέρες αργότερα, η Ινές ( Ίζα) κι ο Φρανκ (Φαρίντ) συνελήφθησαν στη διάρκεια τελωνειακού ελέγχου για κατοχή εγχειριδίων που εξηγούσαν τεχνικές σαμποτάζ καθώς κι ενός σχεδιαγράμματος μιας φυλακής ανηλίκων και σκόνης χλωρικών αλάτων. Η αντιτρομοκρατική άρπαξε την υπόθεση. Οι μπάτσοι ισχυρίζονται ότι το DNA της Ίζα αντιστοιχεί σε ένα από τα πέντε ίχνη DNA που βρέθηκαν σε μια τσάντα που περιείχε μπουκάλια με βενζίνη, κι η οποία βρέθηκε κάτω από ένα όχημα-γερανό της αστυνομίας την περίοδο ανάμεσα στον πρώτο και στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών του ’07. Αμέσως οι δυο αυτές υποθέσεις ενώθηκαν σ’ έναν ενιαίο φάκελο, που βρίσκεται υπό τη δικαιοδοσία των εισαγγελέων της αντιτρομοκρατικής. Η αστυνομία ερευνά τον περίγυρο των συλληφθέντων και άτομα που είναι φακελωμένα ως «αναρχο-αυτόνομοι» επιχειρώντας να βρει ποιοι κρύβονται πίσω από τα υπόλοιπα ίχνη DNA. Ο Ζαβιέ (Χουάν), αδερφός της Ίζα κι έπειτα ο Νταμιέν (που είχε συλληφθεί με τον Ιβάν και τον Μπρούνο) φυλακίσθηκαν για αρκετούς μήνες καθότι τα προφίλ του DNA τους αντιστοιχούσαν επίσης στα ίχνη που είχαν βρεθεί κάτω από το όχημα της αστυνομίας. Τον Ιούνη του 2010, ο Χουάν είχε προσαχθεί για μια σειρά από εμπρησμούς σε ηλεκτρικούς πίνακες ελέγχου της φωτεινής σηματοδότησης που ανήκαν στην κρατική εταιρεία εθνικού σιδηροδρομικού δικτύου, SNCF . Οι εμπρησμοί παρέλυσαν ένα τμήμα του δικτύου το 2006 στη διάρκεια του κινήματος “CPE”, του γνωστού κινήματος κατά του συμβολαίου πρώτης πρόσληψης στη Γαλλία. Σύμφωνα με την αστυνομία και πάλι, το DNA του έχει βρεθεί στο σημείο μιας απόπειρας σαμποτάζ.

Η Ίζα, ο Χουάν, οι Νταμιέν, Ιβάν, Φαρίντ κι ο Μπρούνο έχουν προφυλακισθεί ο καθένας από 5 εώς 13 μήνες στα πλαίσια αυτής της διαδικασίας κι εξακολουθούν να βρίσκονται υπό δικαστικό έλεγχο μέχρι τη δίκη.

 

O Walter Bond [ή Abdul Haqq], μέλος του ALF, καταδικάστηκε σε 12.5 χρόνια κάθειρξης, έχοντας αναλάβει την ευθύνη για 3 εμπρησμούς που προξένησαν μεγάλες ζημιές σε 2 εργοστάσια επεξεργασίας δερμάτων από ζώα στο Denver, και ενός πολυτελούς ρεστωράν στο Salt Lake City των ΗΠΑ. Το μικρό μα ενδιαφέρον κείμενο της 'απολογίας' του στο δικαστήριο μπορεί να βρεθεί στα ελληνικά στο http://tinyurl.com/cbfbq87

 

Το βράδυ της 29ης Μάρτη, ξεκίνησε μια ακόμη κατασταλτική επιχείρηση εναντίον αναρχικών συντρόφων στην Ιταλία. Οι μπάτσοι 3 διαφορετικών ειδικών αντικατασταλτικών μονάδων -η Ιταλία διαθέτει διαχρονικά ποικιλία στην καταστολή- εισέβαλαν σε σπίτια στις πόλεις Πίζα, Κιέτι, Μπρέσια, Γένοβα, Κατάνια, Ραβέννα και αλλού, κατάσχοντας τα παγκοσμίως αγαπημένα πια είδη των απανταχού εισαγγελέων: υπολογιστές, τηλέφωνα, μπροσούρες, χειρόγραφα, έντυπα και γράμματα πολιτικών κρατουμένων. Κάποιοι συνελήφθησαν, ανακρίθηκαν, σε κάποιους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι και κατ’ οίκον περιορισμός, ενώ τελικά 4 αναρχικοί σύντροφοι κατηγορήθηκαν, μεταξύ άλλων, για «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης ανατρεπτικής φύσεως». Η Tomo, μια εκ των συλληφθέντων, αναφέρει στο γράμμα της [ολόκληρο στο http://tinyurl.com/c26wk6c] πως η επίθεση αυτή σχετίζεται και στοχεύει άμεσα εναντίον του ιταλικού site αντιπληροφόρησης Parole Armate, του οποίου αποτελεί μέλος και των σχέσεων του site με το culmine.noblogs.org πολύγλωσσου site αντιπληροφόρησης. Οι διαχειριστικές ομάδες αμφότερων των ιστότοπων κοινοποίησαν ότι οι βάσεις δεδομένων και τα e-mail τους βρίσκονται στα χέρια των ιταλών μπάτσων, οι οποίοι θα επιχειρήσουν να ανιχνεύσουν κάθε επαφή και μήνυμα που έχει σταλεί από/προς τα συγκεκριμένα site, μέσω του ρουφιανοπρογράμματος 'Spytech Spyagent Software', καλώντας όποιον διατηρούσε επαφή με τα παλιά e-mails να τη σταματήσει άμεσα.

 

Οι κατηγορίες και οι διώξεις αγωνιστών για 'σύσταση εγκληματικής οργάνωσης' οι οποίες βασίζονται σε δραστηριότητες που αφορούν δομές αντιπληροφόρησης, δείχνουν ξεκάθαρα 2 πράγματα: ένα, πως βρισκόμαστε ήδη σε καθεστώς ενός νέου τύπου ολοκληρωτισμού, που συνδυάζει πανάρχαιες κατασταλτικές λογικές όπως η φίμωση και οι φρονηματικές διώξεις, με διαρκώς εξελισσόμενα νομικά οπλοστάσια, σχεδιασμένα να απενεργοποιούν ο,τιδήποτε μπορεί να θεωρηθεί ανατρεπτικό. Και δύο, πως σε καιρούς έντονης δυσκινησίας του καπιταλιστικού συστήματος ως προς την αναπαραγωγή του εαυτού του -όπως η εποχή μας- τα εγχειρήματα και οι δομές αντιπληροφόρησης που φέρνουν νοητά κοντά συντρόφους από κάθε μεριά του πλανήτη δικτυώνοντάς τους και διαχέουν κάθε είδηση που αφορά σε ανατρεπτικούς κοινωνικούς αγώνες παγκοσμίως, από τις μάχες των ινδονήσιων, περουβιανών, φιλιππινέζων αγροτών για τη γη τους ενάντια στις πολυεθνικές, μέχρι τον αγώνα ενάντια στα τρένα TAV στην Ιταλία και τις συνεχείς συγκρούσεις στη Χιλή, αποτελούν πραγματικά απειλή για την κυριαρχία.

Πως όταν η δημόσια σφαίρα -είτε πρόκειται για το δρόμο, είτε για το διαδίκτυο- κατακλύζεται από κάθε είδους καλέσματα για συμμετοχή στον κοινωνικό πόλεμο, για αυτο-οργάνωση και έμπρακτη αλληλεγγύη, αντί να πλημμυρίζει από σκουπίδια όπως η τηλεόραση ή ακόμη και το σύνολο των καθεστωτικών blogs, τότε οι λέξεις μπορούν, δύνανται να σκίσουν σαν τις σφαίρες και το μελάνι να τρέξει σαν το ποτάμι που θα παρασύρει τα αφεντικά και τα τσιράκια τους μια για πάντα στο βόθρο της ιστορίας…

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ 'ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ' ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΑ SITE ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ PAROLE ARMATE ΚΑΙ CULMINE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *