Για την Ηγουμενιτσα και αλλού!

Ας μας πουν γιατί είναι γεμάτος καρκίνο ο καλαμάς και ότι ποτίζεται από αυτόν. Ας μας πουν στο δέλτα του Καλαμά, περιοχή νατουρα, ποιος χτίζει τουριστικές επιχειρήσεις. Ποιος έφαγε τα λεφτά του παγοδρομίου Ηγουμενίτσας, 100 χιλιάδες ευρώ. Ποιός δήμαρχος έκοψε στα μπουζούκια “αστέρια” 7000ευρώ τιμολόγιο στο όνομα του δήμου για λουλούδια στη φοβερή καλλιτέχνιδα Πέγκυ Ζήνα. Γιατί ο δήμος Ηγουμενίτσας είναι 8 εκ.ευρώ χρεωμένος και οι υπάλληλοι του δήμου απλήρωτοι από το 2008. Γιατί ο δήμος Φιλιατίου είναι 3 εκ.ευρω χρεωμένος από τζόγο. Γιατί στείλαν τους μπράβους λίγο πριν γίνει δήμαρχος στον Κατσινο όταν είπε στο ΔΣ του δήμου ποιοι προύχοντες της πόλης εμπορεύονται την πρέζα. Γιατί όποιος αντιστέκεται του στέλνουν τους φασίστες ή τους μπράβους να τον χτυπήσουν με την κάλυψη των μπάτσων. Γιατί, γιατί, γιατί… Μα γιατί για όλα φταίνε οι μετανάστες.

Μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες από κάποιον σύντροφο που μας ενημέρωνε μέσω του indymedia στα τέλη Ιούλη για την κατάσταση στην πόλη της Ηγουμενίτσας.

Οι πληροφορίες μας είναι λίγες, καθώς η κατάσταση θάβεται κανονικά. Αυτό είναι το τρίτο στη σειρά άρθρο σε αυτό το έντυπο για την κατάσταση στην πόλη που έχει κηρύξει πόλεμο στους μετανάστες. Ο αποκλεισμός των μεταναστών στο βουνό που προυπήρχε ο καταυλισμός τους δε φαίνεται να έχει λήξει. Υπολογίζουμε πως στα τέλη Σεπτέμβρη συμπληρώνονται κοντά 110 ημέρες κρατικής και παρακρατικής βίας και αποκλεισμού από τα είδη πρώτης ανάγκης. Στις 22/8 ενημερωθήκαμε πως: “Τα άτομα πλέον που έχουν απομείνει είναι 20 οι οποίοι όταν τους αντικρίσει κανείς θυμίζουν φωτογραφίες από Άουσβιτς. Πριν τέσσερις μέρες στις 7 το πρωί σε ντου ασφαλιτών υπήρξαν ξυλοδαρμοί”. Την ίδια ημέρα “στις 6 το πρωί οι ασφαλίτες αξιοποιώντας πληροφορίες του ρουφιάνου από το Σουδάν που ήταν κι αυτός στο βουνό κάναν ντου σε ομάδα Κούρδων. Τους αντιλήφθηκε ο σκύλος Εντερ όπου είναι 2 χρόνια στον καταυλισμό και άρχισε να τους γαβγίζει. Οι μπάτσοι του φυτέψανε 2 σφαίρες και τον σκότωσαν και συνέλαβαν 3 Κούρδους. Οι ίδιοι οι μπάτσοι που διέδιδαν ψεύτικες φήμες στη πόλη ότι οι μετανάστες σαν βάρβαροι τρώνε σκυλιά (είναι σαφώς ένα γελοίο ψέμα!) αποδείχτηκε ότι οι μπάτσοι τρώνε σκύλους με τα 45άρια τους! Τέλος, οι μπάτσοι έχουν μαζέψει τον ρουφιάνο τους στο λιμεναρχείο γιατί κινδύνευε η σωματική του ακεραιότητα από τη λαϊκή δικαιοσύνη που θα του αποδιδόταν σαν ρουφιάνος που ήτανε”. Σύντροφοι επίσης φιλοξένησαν ένα κούρδο μετανάστη με πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας και φρόντισαν για την περίθαλψή του: “επικοινώνησαν μαζί μας γιατροί του κόσμου, μετά από δική μας επικοινωνία με την ύπατη αρμοστεία και έτσι οι γιατροί του κόσμου στην Ηγουμενίτσα, ήρθαν και συνοδέψαμε τον Σαλί στο νοσοκομείο Φιλιατών”. Αργότερα πληροφορηθήκαμε πως 4 μετανάστες που έχουν συλληφθεί εδώ και 6 μήνες και κατηγορούνται για σύσταση συμμορίας, οπλοκατοχή και επίθεση στην αστυνομία απειλούνται με ποινές 2 έως 7 ετών : “Κατά τη διάρκεια του 6μήνου κρατήθηκαν στις φυλακές στο φιλιάτι, μεταφέρθηκαν Γιάννενα και μερικοί στο αλλοδαπών στην Αθήνα. Λέμε μερικοί γιατί η τύχη των δύο αγνοείται στα κολαστήρια της αστικής δικαιοσύνης. Επίσης ένας από τους μετανάστες από παλαιστίνη έκανε απόπειρα αυτοκτονίας και τον μετέφεραν σε ψυχιατρείο.

Στο στόχαστρο όμως μπαίνουν και οι αλληλέγγυοι: “Υπενθυμίζουμε την τελευταία ανάρτηση-καταγγελία που είχε γίνει στο 892fm.blogspot.com απο μη υπαρκτό, όπως αποδείχτηκε πρόσωπο, Σταματία Ξενοπούλου, η οποία συκοφαντούσε συντρόφισσα- γιατρό του Κέντρου Υγείας Ηγ/τσας, με την κατηγορία ότι ζήτησε «φακελάκι» 20 ευρώ για να συνταγογραφήσει φάρμακα στη μητέρα της. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, μετά από μήνυση που έγινε, αποδείχθηκε πως το πρόσωπο αυτό είναι ανύπαρκτο, ενώ μετά από κάποιες «κουβέντες» που έγιναν, ο ρουφιάνος διαχειριστής του blog διέψευσε τη σχετική ανάρτηση με μία καινούργια στην οποία αναγνώριζε και το έργο της γιατρού στο δήμο!!! Αφού είχε ήδη δημοσιεύσει κάτι μη διασταυρωμένο. Την επόμενη μέρα Τετάρτη 29-6, η γιατρός δέχεται επίσκεψη στο γραφείο της, από δύο μετανάστες (οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στους 23 μετανάστες που πήραν ροζ κάρτα, μέσω δικηγόρων της οργάνωσης «αιτημα», και οι οποίοι μένουν σε ένα ξενοδοχείο έξω από την πόλη). Εκμεταλευόμενη την 2ωρη άδεια της, αποφάσισε να βγει προς τα έξω μαζί με τους δύο μετανάστες, όταν βλέπει ξαφνικά στην έξοδο του Κ.Υ. δύο μπάτσους να κατευθύνονται προς αυτήν. Ενώ της μιλούν επιθετικά, με άσχημο τρόπο, την υποχρεώνουν να γυρίσει τους μετανάστες πίσω στο ξενοδοχείο παρ’ όλο που διαπιστώνουν (αν και εννοείται πως γνωρίζουν ήδη) πως τα παιδιά έχουν ροζ κάρτες. Φυσικά η γιατρός τους αγνόησε και αυτοί αρκέστηκαν στο να την παρακολουθούν από απόσταση. Στο μεταξύ, υπήρξαν περιστατικά πεσίματος μπάτσων σε συντρόφους και αλληλέγγυους, απειλές, καθώς και ένα περιστατικό όπου ξεκρεμάστηκε ένα πανό από την πόλη, γράφτηκε από την πίσω πλευρά «αλήτες κουμμούνια θα γίνετε σαπούνια», το οποίο βρέθηκε το πρωί κρεμασμένο έξω από σπίτι αριστερού”, αργότερα, αφού όλες οι υπόλοιπες προσπάθειες κρίθηκαν άκαρπες, κυκλοφόρησαν στην πόλη τρικάκια με τη φωτογραφία της γιατρού συνοδευόμενη από συκοφαντικό κείμενο για το πρόσωπό της.

Ωστόσο αυτή η ακρότητα διαχέεται σιγά σιγά και σε άλλες γωνιές αυτής της χώρας. “Στις 29/6 -και ενώ χιλιάδες διαδηλωτές συγκρούονταν με τις δυνάμεις καταστολής, οι οποίες με απίστευτη βαρβαρότητα επιχείρησαν να διαλύσουν την απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα και στους γύρω δρόμους- στα Κάτω Πετράλωνα, στο ΙΚΑ, δύο μετανάστες έπεσαν θύματα φασιστικής επίθεσης με αποτέλεσμα να μεταφερθούν αιμόφυρτοι στο νοσοκομείο. Πριν λίγες ημέρες, πάλι στα Πετράλωνα, Πακιστανοί μετανάστες δέχτηκαν ρατσιστική επίθεση στο σπίτι τους, ενώ κοιμόντουσαν.” Αυτά γράφτηκαν στα μέσα Σεπτέμβρη από συντρόφους του στεκιού αντίπνοια. Ολόκληρο το κείμενό τους εδώ .
Το σαββατοκύριακο 10 με 11/9 οργανώθηκε ρατσιστικό πογκρόμ στον Ασπρόπυργο στην Αθήνα. Η ομάδα των φασιστών οπλισμένη με ρόπαλα και μαχαίρια, ακόμη και περίστροφο χρησιμοποίησαν, έστησε καρτέρι στον ΕΘΕΛ ξυλοκοπώντας Πακιστανούς, ακινητοποίησε ένα λεωφορείο κάνοντας το ίδιο και εισέβαλλε σε σπίτια καταστρέφοντας και λεηλατώντας τα. Συνολικός απολογισμός είναι 35 τραυματίες, 4 εξ’ αυτών σοβαρά, και δεκάδες λεηλατημένα σπίτια. Μάλιστα όταν ένας μετανάστης κατευθύνθηκε προς το αστυνομικό τμήμα με το αυτοκίνητό του για να καταγγείλει το περιστατικό οι φασίστες τον καταδίωξαν και του επιτέθηκαν ακριβώς έξω από το τμήμα με την ανοχή της αστυνομίας. Στις 23/9 τα 1000 άτομα που συμμετείχαν σε αντιφασιστική συγκέντρωση δέχτηκαν την επίθεση φασιστών, συνέχισαν όμως την πορεία τους προς το τμήμα και σε όλη την γειτονιά. Τις ημέρες του πογκρόμ συνέβησαν ανάλογες επιθέσεις και στις περιοχές του Αγ. Παντελεήμονα, Αγ. Αναργύρων και Ρέντη με ανάλογη μεθοδολογία που είχαν σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό δεκάδων μεταναστών και τον εμπρησμό ενός μουσουλμανικού χώρου λατρείας. Φαίνεται ξεκάθαρα πως αυτές οι επιθέσεις δεν συνέπεσαν τυχαία αλλά ήταν οργανωμένες. Να σημειώσουμε τέλος πως ανα τακτά χρονικά διαστήματα γίνονται επιθέσεις και εμπρησμοί σε σπίτια μεταναστών σε όλη την Αθήνα, πράγμα που πέρα από τις ευνοϊκές για την προπαγάνδα τους καταστάσεις, οι ακροδεξιοί εκπαιδεύουν πολιτοφυλακή, εξοικειωμένη και με αντάρτικες μεθόδους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *