Σλουρπ!

Written by kaniballos. Posted in Άρθρα

Tagged: ,

Published on January 06, 2012 with No Comments

 Το γλύψιμο στα αφεντικά τέτοιες περιόδους είναι και αυτή μια στάση που μπορεί να έχει κανείς μπροστά στον εκβιασμό της εργασίας.
Ο ατομισμός και ο “μέχρι εκεί που δεν πάει” φιλοτομαρισμός κάποιες φορές μπορεί και εκφράζεται ανοιχτά και συλλογικά, όσο και αν ακούγεται αντιφατικό, από ομάδες ετερόκλητων ανθρώπων που το μοναδικό κοινό πράμα που χρειάζεται να υπάρχει στα κεφάλια τους είναι ο (με ή χωρίς εισαγωγικά) κώλος τους. Στα δύσκολα αυτό εκφράζεται με άχαρο τρόπο και αντιφατικό, γιατί τροφή του εγωϊσμού είναι κυρίως ο φόβος (βλέπε αγανακτισμένους φοιτητές ενάντια στις καταλήψεις). Σε συνδυασμό με την παράνοια της εποχής μερικές φορές τα αποτελέσματα είναι αηδιαστικά. Όπως στην περίπτωση του Ιανού από τον περασμένο Ιούνη στη Θεσσαλονίκη.

Μετά τη μη πληρωμή των προσαυξήσεων για κυριακάτικη εργασία από τα βιβλιοπωλεία “Ιανός” και την κινητοποίηση εργαζόμενου για την καταβολή τους, η εταιρία τον μετέθεσε δυσμενώς, το Σωματείο Βιβλίου-Χάρτου παρενέβη έξω από το κεντρικό κατάστημα και τότε 43 συνάδελφοί του υπέγραψαν το εξής κείμενο:

Εμείς, οι εργαζόμενοι του Ιανού, οι πραγματικοί εργαζόμενοι στο χώρο του βιβλίου, σας διαβεβαιώνουμε ότι είμαστε υπερήφανοι που εργαζόμαστε σε αυτήν την επιχείρηση. Νιώθουμε δε, ιδιαίτερα τυχεροί που σε τέτοιες συνθήκες πραγματικής εργασιακής τρέλας, που οι μισοί Έλληνες δεν εργάζονται και από αυτούς που εργάζονται οι μισοί δεν πληρώνονται, εμείς ανήκουμε στην “προνομιακή” ομάδα εργαζομένων που έχουν σταθερή, αμοιβόμενη με βάση τη συλλογική σύμβαση (πολλές φορές και πάνω από αυτή), ασφαλισμένη και εξοφλημένη στην ώρα που έχει συμφωνηθεί, εργασία. Σε όλα αυτά προσθέστε το σεβασμό που δείχνει η επιχείρηση στις προσωπικότητες μας, στις ιδιαιτερότητες της καθημερινής μας ζωής και την ελευθερία λόγου και έκφρασης που έχουμε στο χώρο της εργασίας μας.

Μετά από αυτά μπορείτε πολύ εύκολα να καταλάβετε ποιους έχουμε δίπλα μας και ποιοι στέκονται απέναντί μας.

Με μεγάλη εκτίμηση και με την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε να σας εξυπηρετούμε με χαμόγελο.
Οι πραγματικοί εργαζόμενοι στο χώρο του βιβλίου.
Οι εργαζόμενοι του Ιανού.
ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ, ΦΙΛΟΤΙΜΟΙ & ΠΑΝΤΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ

No Comments

There are currently no comments on Σλουρπ!. Perhaps you would like to add one of your own?

Leave a Comment

css.php