Εργατικά Ατυχήματα Από Ιούλη έως Αύγουστο – 2011

Ιούνιος

2/6: Θανατηφόρο εργατικό “ατύχημα” στο εργοτάξιο κατασκευής του δρόμου Αμβρακίας – Ακτιο έξω από τη Βόνιτσα: Νεκρός είναι ο 52χρονος Θεόδωρος Γαλανός που εργαζόταν ως οδηγός. Ο άτυχος εργάτης σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της εργασίας του όταν χτυπήθηκε από άλλο μηχάνημα του εργοταξίου και ενώ βρισκόταν πίσω από την καρότσα του φορτηγού.

Ιούλιος


6/7: Ένα ακόμη θανατηφόρο εργατικό “ατύχημα” έγινε στην Κύθνο. Ο  Χρήστος Σαλαγιάννης, 31 χρόνων, υπέστη ηλεκτροπληξία κατά την εκτέλεση εργασιών συντήρησης σε αντλιοστάσιο πισίνας, στην περιοχή Αντώνηδες της Κύθνου.

8/7:Ο Γιώργος Λιούγκος, εργαζόμενος σε εργολαβία, έσπασε το πόδι καθώς παραπάτησε στην προσπάθειά του να προφυλαχτεί από την εκτόνωση (λάβα καυτού μετάλλου 1.000 και πλέον βαθμών) σε ηλεκτροκάμινο.

12/7: Ακόμα ένα “ατύχημα” με θύμα έναν  οδηγό φορτηγού μεταφοράς οικοδομικών υλικών. Ο  53χρόνος Γεώργιος Κασσωτάκη  στην περιοχή Τρία Μοναστήρια Ρεθύμνου εκτελούσε εργασίες κατασκευής ενός τοιχίου στην περιοχή, όταν βρισκόμενος στο πίσω μέρος του φορτηγού βαρέους τύπου, προκειμένου να ξεφορτώσει τα υλικά, η πόρτα έπεσε και τον πλάκωσε με αποτέλεσμα να του σφηνωθεί γάντζος στην κρανιακή χώρα.

14/7: Κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης,  27χρονος οικοδόμος στα Χανιά, μέλος  συνεργείου, τραυματίστηκε όταν τον πλάκωσε μπετονιέρα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στη σπονδυλική στήλη.

-Στο Δήμο Μεταμόρφωσης. Συμβασιούχος, 55χρονος, που δούλευε μόλις δύο βδομάδες έπεσε από το απορριμματοφόρο κατά τη διάρκεια αποκομιδής νωρίς το πρωί, μ αποτέλεσμα ήταν να χτυπήσει σοβαρά στο κεφάλι

22/7:Ο Χαράλαμπος Βλάχος, 45 χρονών και πατέρας τριών παιδιών, σκοτώθηκε χτες το μεσημέρι, όταν κατά τη διάρκεια εργασιών, προκλήθηκε ισχυρή έκρηξη στη δεξαμενή του λεβητοστασίου Τηλεθέρμανσης, κάτω από την 5η μονάδα του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου στην Κοζάνη.
Ο νεκρός εργάτης, δούλευε σε εργολάβο που είχε αναλάβει για λογαριασμό της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Κοζάνης.


-Εργαζόμενος στην εκτυπωτική εταιρεία ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ, “έχασε” τρία δάχτυλα του χεριού του και μόνο κατά τύχη γλίτωσε από τα χειρότερα.  Όπως έγινε γνωστό είναι το δεύτερο «ατύχημα» μέσα σε λίγους μήνες, στην ίδια μηχανή…

25/7:Φριχτό θάνατο βρήκε χτες το μεσημέρι 40χρονος οικοδόμος που δούλευε σε νεοαναγειρόμενη οικοδομή στην Κέρκυρα. Ο Χρήστος Καρύδης, που δούλευε σε εργασίες εκσκαφής θεμελίωσης, καταπλακώθηκε από τεράστιο όγκο χωμάτων που υποχώρησαν με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

27/7:  Ο Παύλος Δημητριάδης, 33 χρονών, ηλεκτρολόγος αρχιτεχνίτης, χτυπήθηκε από 20.000 volt, την ώρα της δουλειάς στο ορυχείο του Νότιου Πεδίου στην Πτολεμαΐδα.

Αύγουστος


11/8: Δύο ηλεκτροτεχνίτες υπάλληλοι της ΔΕΗ στο Ηράκλειο τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια εργασιών σε καλώδιο, με αποτέλεσμα ο ένας να υποστεί σοβαρά εγκαύματα και ο άλλος ελαφρότερα.
17/8:  Ο 62χρονος Κυριάκος Παπαδημητρίου, εργάτης καθαριότητας, με σύμβαση αορίστου χρόνου, στο Δήμο Κορίνθου, έπεσε από το πίσω μέρος του απορριμματοφόρου κατά τη διάρκεια αποκομιδής απορριμμάτων με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

18/8: Ο 30χρονος Παντελής Κογεράκης, ο οποίος εργαζόταν σε συνεργείο εργολάβου στο πρόγραμμα δακοκτονίας, έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από το τρακτέρ που οδηγούσε ψεκάζοντας  ελιές. Το περιστατικό σημειώθηκε κοντά στο χωριό Μύρθιος του Δήμου Ρεθύμνου.

19/8: 51χρονος λιμενεργάτης, τραυματίστηκε  στο Λιμάνι του Ηρακλείου κατά την διάρκεια φορτοεκφόρτωσης εμπορευματοκιβωτίων από Φ/Γ πλοίο.

29/8:Την τελευταία στιγμή γλίτωσε  42χρονος ναύτης μέλος του πληρώματος του επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίου «SUPER FERRY 2» . Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας απόπλου του πλοίου από το λιμάνι της Μυκόνου έσπασε ο κάβος με αποτέλεσμα να χτυπήσει το ναυτεργάτη προκαλώντας του κάταγμα κνήμης του αριστερού του ποδιού.

-Τραγικό θάνατο βρήκαν δύο αλλοδαποί εργάτες Πακιστανικής καταγωγής, στα Δένδρα Τυρνάβου, όταν καταπλακώθηκαν από τρακτέρ ενώ εκτελούσαν εργασίες.  Άλλες λεπτομέρειες όπως τα ονόματα τους πιθανόν δεν θα γίνουν ποτέ γνωστές.

30/8: Τη ζωή του έχασε ένας ακόμη εργάτης, κατά τη διάρκεια εργασιών στη Μονή Χρυσοβαλάντου στη Λυκόβρυση Αττικής. Ο Χρήστος Τασιούδας τραυματίστηκε θανάσιμα όταν εξερράγη δοχείο διαστολής σύνδεσης δικτύου αντλίας νερού από γεώτρηση στο χώρο της Μονής.

31/8: Στην ΔΕΗ τα ατυχήματα δεν σταματάνε. Μέσα στην ίδια μέρα σκοτώθηκε ο 50χρονος Ιωάννης Παπανικολάου, στο ορυχείο του Νότιου Πεδίου στην Πτολεμαΐδα. Ο εργάτης καταπλακώθηκε από τόνους χώματος κατά την διάρκειά χωματουργικών εργασιών. Λίγες ώρες νωρίτερα στην Πάτρα κατά τη διάρκεια εργασιών στον υποσταθμό «Υ/Σ Πάτρα ΙΙΙ», σημειώθηκε ατύχημα, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρά εγκαύματα ο 40χρόνος  ηλεκτρότεχνίτης Γεώργιος Κουρκούτας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *