απεργία πείνας και δίψας του αντιρρησία και blogger Mikael Nabil στην Αίγυπτο

 

Δεν θα ανεχτώ άλλο την αδικία και αν ο θάνατος μου είναι το τίμημα που πρέπει να πληρώσω για να βάλω ένα τέλος στην αδικία που προκάλεσε ο στρατός, είμαι έτοιμος να πληρώσω.

 

Mikael Nabil 23/8/2011

 

Ο Αιγύπτιος αρνητής στράτευσης Mikael Nabil έχει καταδικαστεί σε τριετή φυλάκιση με την κατηγορία της δημοσίευσης προσβολών προς το στρατό. Μέσα από το blog που διατηρεί έχει εκφράσει αρκετές φορές τις επικριτικές απόψεις του ενάντια στο μιλιταρισμό και την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία. Αυτές οι απόψεις τον οδήγησαν στη φυλακή τον Απρίλιο του 2011 με την κατηγορία πως η έκκλησή του για κατάργηση της στρατιωτικής θητείας διεγείρει και είναι πιθανόν να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην αιγυπτιακή νεολαία.

 

Στις 23 Αυγούστου ο Mikael Nabil ξεκίνησε απεργία πείνας διαμαρτυρόμενος για την άδικη φυλάκισή του μετά από εκδίκαση της υπόθεσης του από αιγυπτιακό στρατοδικείο, για τη δυσμενή διάκριση που υπέστη -καθώς σε δυο παρόμοιες περιπτώσεις bloggers που ασκούσαν κριτική στο στρατό οι κατηγορίες κατέρρευσαν- και για την αδιαφορία των υπευθύνων στο αίτημα του να μεταφερθεί στο νοσοκομείο των φυλακών λόγω καρδιακού προβλήματος.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *