2ος νεκρός στη γενική απεργία στη Χιλή

Τη Δευτέρα, 29 Αυγούστου, ο 18χρονος Μάριο Παραγές Πίντο [Mario Parraguéz Pinto] υπέκυψε τελικά στα σοβαρά κρανιοεγκεφαλικά του τραύματα. Ο νέος νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο μετά τον πυροβολισμό που είχε δεχτεί –κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες– κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στην περιοχή της Πινκόγια στο Σαντιάγο τη νύχτα της Πέμπτης, 25 Αυγούστου.

Σοβαρές συγκρούσεις έλαβαν χώρα εκείνη τη νύχτα στην κοινότητα της Ουετσουράμπα ανάμεσα σε διαδηλωτές και δυνάμεις των καραμπινιέρων, με χρήση πυροβόλων όπλων και από τις δύο πλευρές. Κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας της 48ωρης γενικής απεργίας (24 Αυγούστου) τρεις μπάτσοι Miguel Millacura Carcamo, ο μπάτσος δολοφόνος του Μανουέλκατέληξαν τραυματίες από σφαίρες. Δύο εξ αυτών υπάγονταν στο 54ο αστυνομικό τμήμα, το οποίο αποτέλεσε στόχο επίθεσης. Την επομένη, 25 Αυγούστου, ένας ακόμα μπάτσος τραυματίστηκε στο πρόσωπο όταν μια ριπή διαπέρασε ένα από τα παράθυρα του εν κινήσει τεθωρακισμένου (στρατιωτικού τύπου) οχήματος στο οποίο επέβαινε.

Ο τραυματισμός μιας 18χρονης από πυροβολισμούς μπάτσων κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς της να διαφύγει τη σύλληψη, τη νύχτα της 24ης Αυγούστου, δεν στάθηκε αρκετός. Οι μπάτσοι προφανώς αποζητούσαν κι άλλη εκδίκηση για τους τραυματίες τους (συνολικά 156 σε όλη τη χώρα).

Ο 18χρονος Μάριο Παραγές Πίντο βρέθηκε ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά και δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για το πώς εξελίχτηκαν τα γεγονότα (αντίθετα με την περίπτωση της δολοφονίας του Μανουέλ). Η αστυνομία και ο Τύπος προωθούν το σενάριο της δολοφονίας του Μάριο από ένα ναρκέμπορο, ώστε η ευθύνη να μη βαρύνει τους καραμπινιέρους που συνηθίζουν να πυροβολούν αδιακρίτως εναντίον του κόσμου.

 

από contrainfo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *