Εργατικά Ατυχήματα από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο – 2011

Απρίλης

3/4: Ο 42χρονος Αιγύπτιος  Khalel Emad Hermina Atta έπεσε από ύψος τεσσάρων μέτρων την ώρα που εργαζόταν σε υπό ανακαίνιση κατάστημα στην περιοχή του Πανοράματος στο Ρέθυμνο.
Από την πτώση τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι και μερικές μέρες μετά εξέπνευσε.

5/4: Ισχυρή έκρηξη, που προκλήθηκε από φωτιά σε φιάλες ασετιλίνης, σημειώθηκε στη βιομηχανία παραγωγής χημικών αερίων και χρωμάτων «Παντογκάζ» στη Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης: Από τη φωτιά που ακολούθησε τραυματίστηκαν δύο άτομα, ο ιδιοκτήτης και ένας εργάτης.

19/4: Θάνατο βρήκε ο Ηλίας Τσέργας, 54 χρονών, εργαζόμενος του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, όταν πέρασε από πάνω του όχημα τύπου κλάρκ Το εργατικό “θανατηφόρο δυστύχημα” σημειώθηκε στην πύλη 10 Α του Λιμανιού.

4/5: Τραγικό θάνατο βρήκε ο 32χρονος Παναγιώτης Δημητρόπουλος: Τη στιγμή που οδηγούσε μια νταλίκα, μετατοπίστηκε στο φορτίο μια πλάκα βάρους 12,5 τόνων λόγων κακής τοποθέτησης με αποτέλεσμα να πέσει στο κουβούκλιο του οδηγού όπου κυριολεκτικά τον πολτοποίησε.

6/5: Τρεις εργαζόμενοι στο Ικόνιο, στο λιμάνι του Πειραιά, τραυματίστηκαν όταν συγκρούστηκαν δύο μηχανήματα μεταφοράς κοντέινερ. Ο ένας από αυτούς που ήταν και μαθητευόμενος έπαθε πολλαπλά κατάγματα ενώ οι άλλοι δύο τραυματίστηκαν ελαφρότερα.

8/5: Ο 44χρονος Χαράλαμπος Καλαντίδης σκοτώθηκε , όταν την ώρα της δουλειάς στα λατομεία της επιχείρησης «Παυλίδη», στην περιοχή Πηγές Δράμας, καταπλακώθηκε από μεγάλο όγκο μαρμάρου.

Μάης


16/5: Το τελευταίο του μεροκάματο πραγματοποίησε τη Δευτέρα 56χρονος οικοδόμος από τις Σέρρες που πέθανε μετά από «ατύχημα» την ώρα της δουλειάς. Ο 56χρονος πραγματοποιούσε εργασίες ελαιοχρωματισμού σε σπίτι στο Λευκώνα Σερρών, όταν έχασε την ισορροπία του, έπεσε και χτύπησε στο κεφάλι.  Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σερρών όπου και υπέκυψε στα τραύματά του.
-Σοβαρά τραυματίστηκε ο 60χρόνος Γιάννης Κρητικός, εργαζόμενος στην επιχείρηση μεταλλικών κατασκευών “ΜΕΤΡΟΝ” στην Μαγούλα όταν έπεσε από ύψος 4 μέτρων.

19/5: 30χρόνος εργάτης που εργαζόταν σε εργολαβία για την ΔΕΗ, με πρόσληψη σε θέση οδηγού, χτυπήθηκε από το ρεύμα όσο έκανε εργασίες πάνω σε στύλο της ΔΕΗ στο Ηράκλειο. Το αποτέλεσμα ήταν σοβαρά εγκαύματα σε όλο του σώμα και πιθανώς να έχει μόνιμες βλάβες σε διάφορα ζωτικά όργανα.

24/5: Ο 37χρόνος ελαιοχρωματιστής Εγγλεζάκης Γιάννης, έχασε την ζωή του κατά την διάρκεια εργασιών σε μια οικοδομή στην Ελούντα Λασιθίου. Συγκεκριμένα το κοντάρι που κρατούσε ακούμπησε σε ηλεκτροφόρα σύρματα, με αποτέλεσμα να πεθάνει από ηλεκτροπληξία.

28/5: Για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ανατράπηκε το απορριμματοφόρο που οδηγούσε ο Στέργιος Λαζαρίδης και πήρε φωτιά η καμπίνα. Ο οδηγός νοσηλεύτηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο με αιμάτωμα στον εγκέφαλο και εγκαύματα 3ου βαθμού. Δούλευε στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Συκεών με 4ωρη απασχόληση. Την ώρα του ατυχήματος πήγαινε το απορριμματοφόρο για άδειασμα στο ΧΥΤΑ.

30/5: δύο οδηγοί απορριμματοφόρων τραυματίστηκαν ελαφρά όταν συγκρούστηκαν τα οχήματα, στο δρόμο που οδηγεί στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης, λίγο μετά την Ασσηρο. Οι εργαζόμενοι δουλεύουν στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων Αμπελοκήπων – Μενεμένης και Ευόσμου – Κορδελιού.

31/5: Τη ζωή του έχασε ο 34χρονος εργάτης Singhtajander Joginderο, ινδικής καταγωγής,  που δούλευε σε έργα αποχέτευσης στην Κηφισιά (οδός Μπουμπουλίνας), ο οποίος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια δοκιμαστικής τομής, για εγκατάσταση φρεατίου αποχέτευσης , όταν υποχώρησε ο δρόμος δίπλα από το χαντάκι που είχε ανοιχτεί. Ο εργαζόμενος θάφτηκε στα 3 – 4 μέτρα, στο σημείο επιχείρησαν δυνάμεις της πυροσβεστικής και τον ανέσυραν μετά από 3 ώρες νεκρό. Τα έργα είχε αναλάβει η τεχνική εταιρεία «ΑΚΜΩΝ ΑΤΕ». Τον Σεπτέμβρη του 2009 σε έργα αποχέτευσης της ίδιας εταιρείας στην Κάτω Κηφισιά είχαν χάσει τη ζωή τους άλλοι δύο εργάτες.

Ιούνης


2/6: Θανατηφόρο εργατικό “ατύχημα” έγινε το απόγευμα της Πέμπτης στο εργοτάξιο κατασκευής του δρόμου Αμβρακίας – Ακτιο έξω από τη Βόνιτσα. Νεκρός είναι ο 52χρονος Θεόδωρος Γαλανός που εργαζόταν ως οδηγός. Ο άτυχος εργάτης σκοτώθηκε όταν χτυπήθηκε από άλλο μηχάνημα του εργοταξίου και ενώ βρισκόταν πίσω από την καρότσα του φορτηγού.

– Σοβαρά εγκαύματα υπέστη 58χρόνος συγκολλητής που δούλευε σε επισκευή δεξαμενόπλοιου λόγω διαρροής του αερίου του εργαλείου που χρησιμοποιούσε. Δύο περίπου βδομάδες άφησε την τελευταία του πνοή. Λίγο μετά το ατύχημα συνελήφθησαν για τα “τυπικά”, δύο υπεύθυνοι της εταιρίας για την οποία εργαζόταν ο νεκρός και αφέθηκαν λίγο αργότερα με εντολή εισαγγελέα.

12/6:Σοβαρό τραυματισμό υπέστη εργαζόμενος που απασχολείται στην καθαριότητα στο Δήμο Ταύρου – Μοσχάτου. Ο εργαζόμενος έπεσε από το πίσω μέρος του απορριμματοφόρου και χτύπησε στο κεφάλι.

17/6:Τη ζωή του έχασε, 28χρονος εργάτης γης. Πρόκειται για τον Tushi Arben, ο οποίος έπαθε ηλεκτροπληξία κατά την εκτέλεση γεωργικών εργασιών στην περιοχή Αγίου Νικολάου – Μπούρτζι Ευβοίας και ενώ χειριζόταν ηλεκτροκίνητη αντλία νερού.

20/6: Τυχεροί μέσα στην ατυχία τους ήταν τρεις εργάτες που δούλευαν σε συνεργείο εγκατάστασης φωτοβολταϊκών: Οι δύο από αυτούς είχαν ανέβει σε κολόνα της ΔΕΗ για να τραβήξουν ρεύμα, η οποία ήταν σάπια και έσπασε. Ο τρίτος κατάφερε με το σώμα του να ανακόψει την πτώση των άλλων δύο και έτσι αποφεύχθηκαν χειρότεροι τραυματισμοί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *