Αλληλεγγύη στους αναρχικούς καταληψίες της Ζαϊμη 11!

Written by kaniballos. Posted in Δημόσιες κινήσεις

Tagged: , , , , ,

Published on May 19, 2010 with No Comments

no images were found

Στις 5/5 και με αφορμή το τραγικό γεγονός με τους 3 νεκρούς εργαζόμενους στην Marfin, οι μπάτσοι εν μέσω ενός κατασταλτικού οργίου στα Εξάρχεια πραγματοποιούν επίθεση στο κατηλειμένο κτήριο στην οδό Ζαϊμη 11.

Η πρόφαση που χρησιμοποιήθηκε ήταν η αναζήτηση στοιχείων για τον εμπρησμό της Marfin. Συλλαμβάνονται 11 άτομα με κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα. Οι μπάτσοι σπάζουν ό,τι βρουν μέσα στο κτήριο και βάζουν φωτιά στο αρχείο εντύπου υλικού η οποία ευτυχώς δεν εξαπλώθηκε. Mετά από άλλες δυο εισβολές των μπάτσων το κτήριο σφραγίζεται.

Ο χώρος αυτός είχε κατηληφθεί από την Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών για Ενιαίο Πολυμορφικό Κίνημα τον περασμένο Μάη, με την πεποίθηση της ανάγκης ύπαρξης χώρων πολιτικής και κοινωνικής ζύμωσης, ιδεών και δράσεων.

Οι καταλήψεις, τα σπίτια μας, αποτελούν χώρους κοινωνικούς, όπου ο κόσμος γνωρίζεται, συνάπτει σχέσεις, αποκτά αδιαμεσολάβητες γνώσεις, ζυμώνεται πολιτικά και μαθαίνει να οργανώνεται χωρίς αρχηγούς. Όλα αυτά χωρίς την επιθυμία για κέρδος και μακριά από την βλακώδη κυρίαρχη αντίληψη περί ιδιοκτησίας που κρατά χώρους, όπως και τους δικούς μας, πριν τους καταλάβουμε, αχρησιμοποίητους και νεκρούς.

No Comments

There are currently no comments on Αλληλεγγύη στους αναρχικούς καταληψίες της Ζαϊμη 11!. Perhaps you would like to add one of your own?

Leave a Comment

css.php