Διεθνής αποδελτίωση Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2010

Τουλάχιστον 11 παιδιά ηλικίας 15 ετών εντοπίστηκαν να εργάζονται το περασμένο χρόνο σε τρία εργοστάσια της αμερικανικής εταιρίας, Apple..Μάλιστα, η ίδια η εταιρία παραδέχτηκε πως υπήρξε το φαινόμενο της παιδικής εργασίας χωρίς ωστόσο να δημοσιοποιήσει τα ονόματα των συγκεκριμένων εργοστασίων. Ήδη η εταιρία έχει επικριθεί επανειλημμένως για κακομεταχείριση των εργατών αλλά και φτωχές συνθήκες εργασίας. Στα μέσα Φλεβάρη 62 εργαζόμενοι σε εργοστάσια της Apple και της Nokia δηλητηριάστηκαν από το τοξικό n-hexane που προκαλεί μυική εκφύλιση και θολούρα στην όραση. Για το συγκεκριμένο εργοστάσιο, η Apple δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο, παραδέχτηκε όμως ότι τα 55 από τα 102 εργοστάσιά της αγνοούν τον κανονισμό της εταιρίας, να μην εργάζεται παραπάνω από 60 ώρες το προσωπικό. Επιπροσθέτως, η ίδια είπε πως σε μια από τις εγκαταστάσεις της παραποιήθηκαν στοιχεία των εργαζόμενων ώστε να μη φανεί η παιδική εργασία. Εντωμεταξύ, η αμερικανική εταιρία διαπίστωσε πως σε 24 εργοστάσια οι εργάτες δεν πληρώνονταν ούτε με τον χαμηλότερο μισθό της Κίνας, δηλαδή 76 λίρες! Τέλος, 25 ανήλικα παιδιά βρέθηκαν το 2008 να εργάζονται στις εγκαταστάσεις της Apple κατασκεύαζαν iPod και iPhones. Να τα χαίρονται όσοι τα αγοράζουν.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την καλλιέργεια και χρήση σε τρόφιμα και ζωοτροφές της μεταλλαγμένης πατάτας «Amflora» από την γερμανική εταιρεία αγροχημικών BASF, που περιέχει γονίδιο ανθεκτικότητας στην καναμισίνη (kanamycin) και την νεομυκίνη (neomycin), οι οποίες κρίνονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (τον ίδιο που επιχείρησε να μας πλύνει τον εγκέφαλο με τη γρίπη των χοίρων, ευτυχώς χωρίς αποτελέματα) ως εξαιρετικά σημαντικές.



Σε μεγάλα κέφια οι νομοθέτες στην Τουρκία, αποφάσισαν πως οι γυναίκες που αποφασίζουν να κάνουν εξωσωματική γονιμοποίηση θα διώκονται και θα αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης από ένα έως τρία χρόνια. Ο νόμος για την «προστασία του τουρκικού γένους» προβλέπει ότι εκτός από τη μητέρα, ποινικά θα διώκονται και όσοι εμπλέκονται στη διαδικασία της εξωσωματικής, δηλαδή γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και ο δότης.

Μετά την είδηση για το «άσυλο» που προσέφερε ο Πάπας σε παιδεραστή ιερέα, αξιωματούχος του Βατικανού ανακοίνωσε ότι στο διάστημα μεταξύ 2001- 2010 έχουν ερευνηθεί περίπου 3.000 κατηγορίες για παιδεραστία εναντίον ιερέων για εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά τα τελευταία 50 χρόνια. «Από το 2001 έως το 2010, υπήρξαν περίπου 3.000 κατηγορίες εις βάρος ιερέων», δήλωσε αξιωματούχος του μικρού αυτού βρώμικου κρατιδίου του Θεού. «Το περίπου 60% των περιπτώσεων πρόκειται μάλλον για περιπτώσεις "εφηβοφιλίας", δηλαδή τη σωματική έλξη για εφήβους του ίδιου φύλου. Το 30% για ετεροφυλοφιλικές σχέσεις και το υπόλοιπο 10% για πραγματική παιδεραστία», δήλωσε ο ιεράρχης, με αποτέλεσμα να γελάσουν και οι…τοιχογραφίες του Μιχαήλ Άγγελου. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «σε εννέα χρόνια, οι περιπτώσεις των ιερέων που κατηγορήθηκαν για παιδεραστία είναι περίπου 300». Στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, κυρίως λόγω της προχωρημένης ηλικίας των κατηγορουμένων, δεν γίνονται δίκες αλλά έχουν ληφθεί πειθαρχικά μέτρα, όπως η απαγόρευση της τέλεσης λειτουργίας σε δημόσιο χώρο και της εξομολόγησης ή η υποχρέωση να διάγουν αποτραβηγμένη ζωή με μετάνοια. Πραγματικά βασανιστήρια οι αμαρτωλοί παπούληδες…Εργάτες στο εργοστάσιο της Wintek στην πόλη Suzhou στην Κίνα κατέβηκαν σε απεργία, διαμαρτυρόμενοι για τη χρήση ν-εξανίου για τον καθαρισμό των οθονών των κινητών, μιας επικίνδυνης χημικής ουσίας, λόγω της οποίας πιστεύεται ότι πέθαναν κάποιοι εργαζόμενοι τους τελευταίους μήνες, ενώ άλλοι νοσηλεύτηκαν με προβλήματα υγείας.Εξαγριωμένοι οι απεργοί προξένησαν φθορές σε εξοπλισμό και οχήματα του εργοστασίου της Wintek. Χιλιάδες απεργών (περίπου 2000) συγκρούστηκαν με πάνω από 300 μπάτσους των κινεζικών ΜΑΤ στην εργοστασιακή μονάδα στην επαρχία Jiangsu στις1 15 Γενάρη. Η απεργία ξεκίνησε σα διαμαρτυρία για τις επικίνδυνες συνθήκες εργασίας και λόγω της ανακοίνωσης ότι τα ετήσια επιδόματα δεν θα καταβάλλονταν. Σχετικό βίντεο εδώ: http://www.9to5mac.com/wintek-factory-strike-riot-235454.

Εκατοντάδες κάτοικοι επιτέθηκαν με καδρόνια, πέτρες και μολότοφ στις δυνάμεις καταστολής, κατά την επιχείρηση έξωσης κατοίκων σε έκταση 4.900 τ.μ. στο Padang Raya, Makassar, της επαρχίας South Sulawesi του ομώνυμου νησιού, στις 23/2. Τραυματίστηκε τουλάχιστον ένα άτομο, ενώ στις συγκρούσεις συμμετείχαν και πολλοί αναρχικοί. Σχετικό βίντεο http://news.okezone.com/play/2010/02/23/237/17160/warga-protes-eksekusi-tanah-ricuh εδώ(κ φωτο)

Τον Δεκέμβριο του 2008 και τον Γενάρη 2009, συχνές ήταν οι συγκρούσεις στους δρόμους του Ρέικιαβικ, ενάντια στους πολιτικούς και τις αποφάσεις τους, που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία. Στις 11 Μάρτη ξεκίνησε στο Ρέικιαβικ η δίκη εννέα ατόμων-εκ των οποίων αρκετοί αναρχικοί-οι οποίοι διώκονται για σοβαρά αδικήματα, που επιφέρουν πολλά χρόνια φυλάκισης. Οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι διώκονται επειδή στις 8 Δεκέμβρη 2008 εισήλθαν στο χώρο του κοινοβουλίου. Περίπου 30 άτομα προσπάθησαν να φθάσουν μέχρι τα θεωρεία και να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση, όπως το επιτρέπει και ο νόμος. Στη προσπάθεια τους αυτή εμποδίστηκαν επανειλλημένα από τους μπάτσους αλλά παρόλα αυτά μέρος των διαδηλωτών έφθασε στα θεωρεία, όπου φώναξαν προς τους βουλευτές: “fuck off και φύγετε από το κτήριο”. Στη συνέχεια, η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις για αδιευκρίνιστους λόγους. Εκτός του κοινοβουλίου, η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές με την αιτιολογία της απειθαρχίας και της ανυπακοής των αστυνομικών διαταγών. Αυτό το γεγονός της εισβολής στο ισλανδικό κοινοβούλιο,  ήταν κάτι το πρωτόγνωρο και ταυτόχρονα έδωσε σημαντική ώθηση σε διαδηλώσεις που είχαν έντονα αντι-πολιτικό και αντι-μπατσικό χαρακτήρα, κυρίως τον Ιανουάριο του 2009.

ΙΣΠΑΝΙΑ

Την 1/1 πυρπολήθηκε αμάξι που ανήκει στην ιδιωτική εταιρία ασφαλείας (σεκιούριτι) Prosegur. Η ανάληψη ευθύνης αναφέρει ότι η επίθεση έγινε ”για απάντηση στις πρόσφατες επιθέσεις σεκιουριτάδων στο μετρό και το τραμ… γι’ αυτούς που δέρνουν ανθρώπους στο μετρό, περιπολούν και κυνηγούν μετανάστες, εξαπολύουν τα σκυλιά τους μέσα σε δημόσιες γιορτές” και “συμπληρώνει “Κανείς δεν πρόκειται να μας προστατεύσει απ’ αυτούς που μας “προστατεύουν. Ενεργή αλληλεγγύη και άμεση δράση ενάντια στις επιθέσεις των παρα-αστυνομικών”.

2 μπουλντόζες που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή του δικτύου των Τρένων Υψηλής Ταχύτητας (Tren de Alta Velocidad – TAV) πυρπολήθηκαν και καταστράφηκαν ολοσχερώς στις 6/3 στην πόλη Zaratamo της Βασκωνίας. Τελευταία επίθεση είχε γίνει στις 10 Δεκεμβρίου, με στόχο μπουλντόζα στο Amorebieta.}

ΓΑΛΛΙΑ

Διάταξη που δίνει τη δυνατότητα στους δημάρχους να απαγορεύσουν την κυκλοφορία στα παιδιά από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί, με το σκεπτικό ότι «η παρουσία τους σε δημόσιους χώρους τη νύχτα, χωρίς τη συνοδεία των γονέων τους (…) θα εξέθετε σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία, την ασφάλεια, την εκπαίδευση ή την ηθική τους» ψήφισε στις αρχές Φλεβάρη η γαλλική Εθνοσυνέλευση. Η διάταξη υιοθετήθηκε στο πλαίσιο της συζήτησης που διεξάγεται για το νομοσχέδιο περί εσωτερικής ασφάλειας, το οποίο προβλέπει διάφορα μέτρα, μεταξύ των οποίων και την ανάπτυξη της περαιτέρω παρακολούθησης μέσω καμερών.

Τον Ιούνιο του 2008, οι έγκλειστοι του κέντρου κράτησης μεταναστών στη Vincennes της Γαλλίας εξεγείρονται και πυρπολούν τις εγκαταστάσεις του. Στις 17/3/2010 τα γαλλικά δικαστήρια εκδίδουν καταδικαστικές αποφάσεις πολύμηνων φυλακίσεων εναντίον 10 μεταναστών. Ολόκληρο το προηγούμενο διάστημα, όμως, αναπτύχθηκε ένα μεγάλο κίνημα αλληλεγγύης εντός και εκτός Γαλλίας που προέβη σε έναν πολύ μεγάλο αριθμό δράσεων. Πολύ συνοπτικά, μόνο μεταξύ Σεπτέμβρη και Δεκέμβρη 2009 έγιναν δεκάδες επιθέσεις, με αυτοκόλλητα, κόλλες, σπρέι ή και εύφλεκτα υλικά σε υποκαταστήματα των τραπεζών BNP και La Poste, σε γραφεία του Ερθρού Σταυρού, της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Boyques, σε μπουλντόζες της κατασκευαστικής Eiffage και αρχιτεκτονικά γραφεία. Όλες αυτές οι επιχειρήσεις ήταν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συνεργαζόμενες με το γαλλικό κράτος στα μαρτύρια των μεταναστών. Επίσης, στοχοποιήθηκε η FAF (Γαλλική Ομοσπόνδία Αναρχικών) η οποία εξέδωσε μπροσούρα με…προτάσεις για τον εξανθρωπισμό των φυλακών, ενώ έγιναν και πάρα πολλές δράσεις αντιπληροφόρησης καθώς και πορείες στο Παρίσι, τη Grenobles, το Bordeaux, τη Lyon, την Angeres, και τη Besancon, όπως επίσης και έξω από άλλα κέντρα κράτησης μεταναστών.

42 μέλη του προσωπικού του ιδιωτικοποιημένου πλέον τηλεπικοινωνιακού κολοσσού της France Telecom έχουν αυτοκτονήσει από το 2008 μέχρι σήμερα, λόγω απελπισίας μπροστά στο νέο εργασιακό καθεστώς. Πρόκειται για το ακριβές αντιπαράδειγμα των εργατών σε πολλά άλλα γαλλικά εργοστάσια που είτε κράτησαν ομήρους τα αφεντικά τους, είτε έζωσαν τα εργοστάσια με εκρηκτικά και απείλησαν να τα ανατινάξουν, για να μην αναφερθούμε στους ήρωες της νοτιοκορεατικής Ssanyong το περασμένο καλοκαίρι. Άλλη μια περίπτωση, που δείχνει ότι οι άνθρωποι με τις πράξεις τους προωθούν συλλογικά είτε την κουλτούρα της αντίστασης, είτε αυτήν της υποταγής/αυτοκαταστροφής.

Συγκρούσεις ξέσπασαν στην πόλη Woippy (Moselle) στις 19 Ιανουαρίου, μετά τον θάνατο 19 χρονου νεαρού που σκοτώθηκε ενώ προσπαθούσε να ξεφύγει από έλεγχο τροχόμπατσων και των τραυματισμό άλλων δύο που επέβαιναν στο μηχανάκι. Σε αυθόρμητη πορεία περίπου 200 ατόμων σπάστηκαν και καήκαν περιπολικά και άλλα κρατικά οχήματα και εγκαταστάσεις. Συνελήφθη ένα άτομο, ενώ για τον μπάτσο που κατηγορείται για την δολοφονία του νεαρού δεν προέκυψαν στοιχεία και αφέθηκε ελεύθερος.(φωτος)

Στις 28 Δεκεμβρίου σεκιουριτάδες του Carrefour στην Λυόν, κτύπησαν μέχρι θανάτου τον 25χρονο Michael Blaise, που είχε μεταφερθεί στον «ειδικό» χώρο «περιποίησης» του σούπερ μάρκετ από τον επικεφαλής ασφαλείας, αφού προσπάθησε να «κλέψει» κάτι από τα ράφια του πολυκαταστήματος. Μετά την νεκροψία που έδειξε ότι ο θάνατος προήλθε από ασφυξία, εξαιτίας συμπίεσης της θωρακικής κοιλότητας, και ενώ υπάρχει βίντεο που δείχνει τους σεκιουριτάδες να χτυπάνε άγρια τον Michael Blaise στους τοίχους και σε ένα τραπέζι, οι δύο από τους τέσσερις φρουρούς διώκονται απλά για υπερβολική βία και όχι για δολοφονία. Στις 2 Ιανουαρίου, οργανώθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Carrefour , στην οποία μοιράστηκαν φυλλάδια .Γρήγορα υπήρξε ένταση και οι μπάτσοι με τα ΜΑΤ έσπευσαν να προστατεύσουν το Carrefour  και τους λακέδες του.

Με μπογιές και κόλλες στις κλειδαριές και επίθεση με πέτρες στα παράθυρα απάντησαν στην διαφημιστική καμπάνια της φίρμας Cuir et Fourrure du Front de Seine (δερμάτινα και γούνες), στο 15ο Διαμέρισμα του Παρισιού μέλη του ALF, στις 2 Iανουαρίου.



ΒΕΛΓΙΟ

Επίθεση από ομάδα ατόμων με μπογιές και πέτρες ενάντια στο Ιταλικό Ινστιτούτο για το Διεθνές Εμπόριο, που βρίσκεται στην Place de la Liberté στις Βρυξέλλες, έγινε τη νύχτα της 16ης Δεκέμβρη. H επίθεση έγινε ως αλληλεγγύη στους εξεγερμένους μετανάστες του Ροζάρνο στην Ιταλία και “ενάντια στον καπιταλισμό, το κράτος και τη μαφία”.

 Απόδραση από τις  νέες φυλακές ανηλίκων Tongeren  επιχείρησαν τρεις ανήλικοι. Οι δύο πιάστηκαν αμέσως γιατί έπεσαν από το τείχος και τραυματίστηκαν, ο ένας κατάφερε να διαφύγει, αλλά συνελήφθη μετά από κάποιες μέρες στην Αμβέρσα. Είναι η πρώτη απόπειρα απόδρασης από  την επαναλειτουργία της φυλακής το 2009.  Για την απόδραση των τριών νεαρών, έγινε ανθρώπινη πυραμίδα από τους άλλους νεαρούς συγκρατούμενους τους.


Επίθεση στο κτίριο της υπηρεσίας ασφάλειας και πρόληψης στην Gray Street, πραγματοποιήθηκε στις 9/2, ενώ κολληθήκαν και ταινίες με το σύνθημα «fuck the social control” To ίδιο βράδυ πυρπολήθηκαν τα «δέντρα» του καλλιτέχνη Charles Kaisin στη πλατεία  Poelaer, στις Βρυξέλλες απέναντι από το δικαστικό μέγαρο. Για την σύνθεση ο καλλιτέχνης είχε χρησιμοποιήσει 5.000 ξύλινα καφάσια.

Ολλανδικό τηλεοπτικό συνεργείο  που βρισκόταν στην «καυτή» περιοχή του Άντερλεχτ και κατέγραφε μια σύλληψη νεαρού στις 11/2, δέχτηκε την επίθεση του κόσμου. Η βελγική κυβέρνηση θέλει να εφαρμόσει για την περιοχή το καθεστώς «μηδενικής ανοχής». Το κανάλι NOS που έκανε το ρεπορτάζ, περιγράφει την κατάσταση παρόμοια με τα γαλλικά προάστια, με την διαφορά ότι η περιοχή είναι στο κέντρο των Βρυξελλών, με τα χαρακτηριστικά της παλιάς πόλης. Δεν τραυματίστηκε κανείς από το συνεργείο και τους δημοσιογράφους, ενώ ένας πολιτικός που τους συνόδευε μάλλον έπεσε κάτω. Στην περιοχή του Άντερλεχτ συχνά γίνονται επιθέσεις, όπως το Σάββατο 23 Ιανουαρίου που ομάδα νεαρών, βανδάλισε πάρκινγκ λεωφορείων και έσπασε βιτρίνες αντιπροσωπειών αυτοκινήτων.

Μεγάλες ζημιές υπέστη Κέντρο Εκπαίδευσης Μπάτσων στην περιοχή Evere των Βρυξελλών στις αρχές Μάρτη. Το συγκεκριμένο κέντρο είναι από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης. Εμπρηστικός μηχανισμός τοποθετήθηκε δίπλα σε σωλήνα φυσικού αερίου, με αποτέλεσμα να σπάσουν πολλά παράθυρα και να προκληθούν πολλές ζημιές στην πρόσοψη του κτιρίου.


ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Η παραδοσιακή «πένθιμη πορεία» των περίπου 6.000 νεοναζί στη Δρέσδη, απετράπη φέτος για πρώτη φορά στα χρονικά από 12.000 αντιφασίστες διαδηλωτές, στις 13 Φλεβάρη. Οι επίγονοι του Χίτλερ συγκεντρώνονται κάθε χρόνο με αφορμή τον βομβαρδισμό από τους Συμμάχους το 1945, που είχε σαν αποτέλεσμα την ολοκληρωτική καταστροφή της πόλης. Η αστυνομία προχώρησε σε αρκετές συλλήψεις, ενώ πολλοί από τους συγκεντρωμένους τραυματίστηκαν σε συμπλοκές. Σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση, οι τραυματίες ήταν 27 εκ των οποίων 15 αστυνομικοί. (μορ κ φοτος)

 {Μεταξύ 16 και 23 Γενάρη, είχαμε τα εξής περιστατικά: αποστολή ψεύτικης βόμβας-δέματος στο γραφείο του πρωθυπουργού του κρατιδίου της Έσσης, Roland Koch, στη Φρανκφούρτη, με ανάληψη ευθύνης από το “Κίνημα Πρωινού Φωτός”, διαμαρτυρόμενο για την απόφαση να περικοπούν επιδόματα.. Εμπρησμό 4 οχημάτων της αστυνομίας στο Leipzig, σε εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας Μετανάστευσης στο Gottingen και μιας Jaguar στο ίδιο μέρος. Επίθεση με 3 μολότοφ σε πλήρωμα περιπολικού στο Greifswald, με 3 συλλήψεις δυο μέρες αργότερα και ανάλογη επίθεση, με πέτρες όμως, στο Μπόχουμ.}

 Επίθεση σε αυτοκίνητα της SIEMENS, έγινε στο Βερολίνο στις 29 Ιανουαρίου. Στην ανάληψη ευθύνης  αναφέρεται  ο ρόλος της SIEMENS και το lobying στην γερμανική κυβέρνηση προκειμένου να περαστούν διευκολύνσεις που ευνοούν τα συμφέροντα της εταιρίας, καταστρέφουν τη φύση και ενισχύουν την καταστολή. Επίσης στην ανάληψη γίνεται λόγος για την τεχνολογία της SIEMENS που χρησιμοποιείται  στις υποδομές της  αστυνομίας παγκοσμίως καθώς και την συνάντηση των αστυνομικών αρχών στο Βερολίνο στις 1-3 Φλεβάρη 2010 . Για το ίδιο Αστυνομικό Συνέδριο, έγινε επίθεση στις 2/2 στο ίδρυμα Stiftung Wissenschaft und Politik (SWP) με μικρές υλικές ζημιές. Το ίδρυμα αυτό θεωρείται σημαντικό think-tank (δεξαμενή σκέψης) για τη γερμανική εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφαλείας και χρηματοδοτείται από την Καγκελαρία Δύο μέρες μετά, έγινε άλλη μια εμπρηστική επίθεση, αυτή τη φορά με στόχο ένα άλλο οικονομικό ινστιτούτο, το Wilmersdorf, που βρίσκεται στην περιοχή Charlottenburg, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές στην είσοδο, όπου βρέθηκε το σύμβολο RAZ (Επαναστατικοί Πυρήνες Δράσης). Εκείνες τις ημέρες πυρπολήθηκαν ακόμη 3 πολυτελή τετράτροχα στο Βερολίνο.

Συμβολική επίθεση με μπογιές και πέτρες στην εταιρία λογισμικού ROLA την 1η Φλεβάρη, εξαιτίας της κατασκευής λογισμικού για εταιρίες security από την εν λόγω εταιρεία. Στην ανάληψη ευθύνης γίνεται ακόμη αναφορά στη διεξαγωγή του Αστυνομικού Συνεδρίου στο Βερολίνο, όπως και στη Σύνοδο για την Ασφάλεια στις αρχές Φεβρουαρίου στο Μόναχο και στη Σύνοδο Υπουργών Εσωτερικών στο Αμβούργο μέσα στη χρονιά. Την ίδια μέρα στη Φρανκφούρτη, το “Κίνημα Πρωινού Φωτός” πραγματοποίησε εμπρησμό στο γραφείο ευρέσεως εργασίας Randstand, αναφερόμενο στις δουλικές συνθήκες εργασίας, ενώ 5 μέρες αργότερα η ίδια ομάδα, επιτέθηκε στην φαρμακευτική αλυσίδα  Schlecker για τους ίδιους ακριβώς λόγους.(φωτος να φαν κ οι κοτες)

{Στις 5 Γενάρη, στο Essen, τοποθετήθηκε εμπρηστικός μηχανισμός στο αυτοκίνητο του  Karim Bohn, αντιπροέδρου της επενδυτικής εταιρίας  Fortress Investment, που είναι ο βασικός χορηγός της  Huntingdon Life Sciences, βιοφαρμακευτικής και χημικής εταιρίας που χρησιμοποιεί ζώα στα πειράματα της για λογαριασμό των φαρμακοβιομηχανιών και άλλων εταιριών, όπως καλλυντικών και τροφίμων. Το αυτοκίνητο κάηκε ολοσχερώς. Στην ανάληψη ευθύνης απαιτείται η άμεση απόσυρση της οικονομικής στήριξης για την Huntingdon Life Sciences, περιγράφονται οι συνθήκες βασανισμού των ζώων στα εργαστήρια και τονίζεται η ανάγκη άμεσης δράσης ενάντια στην εταιρεία,τους συνεργάτες και τους χορηγούς της.}

KANAΔΑΣ

Το Φεβρουάριο διεξήχθησαν οι χειμερινοί ολυμπιακοί αγώνες στο Vancouver. Η διοργάνωση αυτή, είχε βρει απόλυτα εχθρικούς πρώτα απ' όλους τους ιθαγενείς ινδιάνους που ζουν στα εδάφη τα οποία επιχειρούν ο Καναδάς μαζί με υπερεθνικά κεφάλαια να εκμεταλλευτούν ολοένα και περισσότερο. “Οι Ολυμπιακοί και ο ΚΚΚαναδάς (στμ. λογοπαίγνιο με Καναδά και Κου Κλουξ Κλαν) χρησιμοποιούν την παγκόσμια προβολή που έχουν για να προωθήσουν την πώληση των Ιθαγενών Περιοχών, αλλά θέλουμε τον κόσμο να ξέρει ότι “Η ΓΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ”. Ο ΚΚΚαναδάς βρίσκεται εδώ παράνομα και “Αυτή είναι όλη γη ιθαγενών”. Αυτό δεν είναι απλά “ένα ακόμη θέμα”. Αγωνιζόμαστε για την Ελευθερία μας να συνεχίσουμε να υπάρχουμε και να ζούμε σαν αληθινοί Secwepemc στη Γη μας χωρίς ξένη κατοχή κανενός εισβολέα στη Γη μας. Οι μεγάλες εταιρίες που σπονσοράρουν όπως η Coca-Cola και η RBC (Βασιλική Τράπεζα του Καναδά) καταστρέφουν τις Περιοχές των Ιθαγενών σε όλο τον Κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Ασφαλτωδών Περιοχών-το πιο καταστρεπτικό πρότζεκτ στην παγκόσμια ιστορία. Είμαστε τώρα στον Τέταρτο Παγκόσμιο Πόλεμο, τον πόλεμο ενάντια στην ίδια τη Γη” αναφέρουν οι ντόπιοι ινδιάνοι Secwepemc, που δεν έχουν υπογράψει ποτέ Συνθήκες ούτε παραδόθηκαν. Στο Bανκούβερ πραγματοποιήθηκαν για το ζήτημα αυτό και όλα του τα παρελκόμενα (καταστολή κλπ) αρκετές πορείες. Στις 12/2, ομάδα διαδηλωτών από συνολικά 2.000 άτομα, έστησε οδοφράγματα στο κέντρο του Βανκούβερ και επιτέθηκε στην αστυνομία με ξύλα, ξίδι στα μάτια και..φτυσιές πριν και κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης. Άλλοι 200 συμμετέχοντες προσπάθησαν να εμποδίσουν την ολυμπιακή φλόγα να μπει στο στάδιο. 2 μπάτσοι τραυματίστηκαν και ένας διαδηλωτής κατηγορείται για επίθεση. Την επόμενη, περισσότερα από 200 άτομα προκάλεσαν φθορές σε τράπεζες και πολυκαταστήματα χορηγούς των ΟΑ προκαλώντας χάος στους κεντρικούς δρόμους της πόλης για ώρες ενώ συγκρούστηκαν και με τους μπάτσους. Σημειώθηκαν 7 συλλήψεις, με τον αρχηγό της τοπικής αστυνομίας να δηλώνει πως “αυτές οι ομάδες είχαν καταληφθεί από το εγκληματικό στοιχείο”. Videos από τις συγκρούσεις εδώ: (φωτσ και βιντσ).

Την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου αχρηστεύτηκαν με κόλλα οι υποδοχές για τις κάρτες και τα χρήματα στα  ATM καθώς και οι κλειδαριές της τράπεζας RBC  στο Guelf του Οντάριο, ως ένδειξη αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους ενάντια στους χειμερινούς ολυμπιακούς του Βανκούβερ. “Σαμποτάρετε τις τράπεζες, σαμποτάρετε τον κοινωνικό έλεγχο”, είναι η κατακλείδα της δημοσίευσης της δράσης στο διαδίκτυο που υπογράφεται από αναρχικούς.

Στις 12 Μάρτη έγινε επίθεση σε αστυνομικό τμήμα στο Μόντρεαλ, 2 μέρες πριν την προγραμματισμένη ετήσια Ημέρα κατά της αστυνομικής βίας (15 Μάρτη). 11 περιπολικά σπασμένα και ο τοπικός αστυνομικός σταθμός γεμάτος με συνθήματα. όπως FTP (Fuck the Police) και ACAB. Η πορεία της προηγούμενης χρονιάς είχε 2000 διαδηλωτές και κατέληξε με πέτρες, μπουκάλια και δακρυγόνα να πέφτουν από τις δυο μεριές , ενώ πραγματοποιήθηκαν και 220 συλλήψεις. Η «Μέρα κατά της αστυνομικής βίας» ξεκίνησε μετά το 1998, όταν δολοφονήθηκε από μπάτσους του Μόντρεαλ ο 18χρονος Φρέντι Βιλανουέβα.(φωτσ)

ΙΤΑΛΙΑ

Το Rosarno είναι μια μικρή πόλη της Καλαβρίας στον φτωχό ιταλικό νότο, που τις τελευταίες 2 δεκαετίες γνώρισε μια 'παράξενη' οικονομική άνθηση, βασισμένη στις κομπίνες με τα κοινοτικά κονδύλια που εκμεταλλεύτηκε η τοπική μαφία 'Ντρανγκέτα', η οποία ελέγχει τους άφθονους πορτοκαλαιώνες της περιοχής, χρησιμοποιώντας για τη συγκομιδή μαύρους μετανάστες έναντι εξευτελιστικών μισθωμάτων. Στις 6 Γενάρη, 2 μετανάστες αφρικανικής καταγωγής δέχτηκαν επίθεση και τραυματίστηκαν με αεροβόλο όπλο από αγνώστους. Αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλησε το ποτήρι ,αφού πέρα από τα εξευτελιστικά μεροκάματα (20 ευρώ για 12ωρα) και τις άθλιες συνθήκες διαμονής οι εργάτες από την Αφρική αντιμετωπίζουν καθημερινά ρατσιστικές συμπεριφορές που κορυφώθηκαν με την αναίτια επίθεση της πέμπτης. Ως απάντηση, πάνω από 300 Αφρικανοί εργάτες βγήκαν στους δρόμους ,διακόπτοντας την κυκλοφορία στον εθνικό δρόμο που διασχίζει την πόλη και ξέσπασαν πάνω σε αυτοκίνητα, μαγαζιά και φυσικά στους πολλούς μπάτσους που έφτασαν στην πόλη .Στις δυνάμεις καταστολής ενώθηκαν γρήγορα και οι γνωστοί -και στην Ιταλία -αγανακτισμένοι πολίτες που απάντησαν στους μετανάστες με πέτρες ,καδρόνια και με όπλα!Οι συγκρούσεις κράτησαν όλη την μέρα με δεκάδες σπασμένα αυτοκίνητα ,καμένους κάδους για οδοφράγματα και φθορές σε όλη την πόλη. Ο ιταλικός καθεστωτικός τύπος κάνει λόγο για 37 τραυματίες μετανάστες, 17 κατοίκους και 19 αστυνομικούς . Οι συγκρούσεις παρά την καταστολή και την εκκένωση ενός εκ των δυο καταυλισμών συνεχίστηκαν και την παρασκευή 8/1 .Αυτή την φορά οι κύριες συγκρούσεις έγιναν ανάμεσα στους Αφρικανού εργάτες και τους κατοίκους που σε πολλές περιπτώσεις τράβηξαν όπλα . 4 μετανάστες διακομίστηκαν στο τοπικό νοσοκομείο με τραύματα από πυροβόλα όπλα και καδρόνια εκ των οποίων ο ένας σε σοβαρή κατάσταση, άλλοι 5 τραυματίστηκαν αφού τους παρέσυρε αυτοκίνητο που οδηγούσαν Ιταλοί. Οι κάτοικοι διέλυσαν τα οδοφράγματα και οι Αφρικανοί εργάτες ταμπουρώθηκαν στους καταυλισμούς τους .Την παρασκευή έγιναν οχτώ συλλήψεις .7 μετανάστες για φθορές κλπ με αρκετά σοβαρές κατηγορίες και 1 Ιταλός που αποπειράθηκε με εκσκαφέα-γεωργικό μηχάνημα να πατήσει κάποιους μετανάστες… Η πρώτη γνωστή τέτοια επίθεση στο ίδιο μέρος είχε ήδη γίνει το Δεκέμβρη του 2008. Συγκρουσιακές και μη πορείες αλληλεγγύης οργανώθηκαν σε αρκετές πόλεις από καταληψίες, αναρχικούς και αριστερούς.

Ο Μάσιμο Τσαντσιμίνο, γιος του καταδικασμένου για συνεργασία με τη μαφία και εκλιπόντα από το 2002 πρώην δημάρχου του Παλέρμο, Βίτο Τσαντσιμίνο, δήλωσε πως «η δημιουργία του κόμματος " Forza Italia" του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ήταν αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης του κράτους με τη μαφία». Η δήλωση έγινε κατά τη διάρκεια δίκης αξιωματικού των Carrabinieri για συνεργασία με τη μαφία και συνοδεύτηκε από άλλες ενδιαφέρουσες όπως ότι “η φυγοδικία, επί σειρά ετών, του «νονού» Μπερνάρντο Προβεντσάνο, όπως και η μη αποτελεσματική έφοδος στο κρησφύγετο του αρχηγού της μαφίας, Τοτό Ριίνα, ήταν μέρος και συνέπεια της συμφωνίας αυτής». Μάλιστα, κατά την ακροαματική διαδικασία, αναγνώσθηκε γραπτό μήνυμα το οποίο σύμφωνα με τον Τσαντσιμίνο, είχε σταλεί από τον Προβεντσάνο στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Ο αρχηγός της μαφίας, σύμφωνα με την κατάθεση, ζητούσε από τον Ιταλό πρωθυπουργό να διαθέσει τα τηλεοπτικά του κανάλια στην εγκληματική οργάνωση, προκειμένου ο γιος τού «Καβαλιέρε», Πιερσίλβιο, να μην γίνει στόχος εκβιασμών.

Αμέτρητες δράσεις και διαδηλώσεις ενάντια στα TAV έλαβαν χώρα στη Val di Sussa το Φεβρουάριο. Το πρότζεκτ των ΤAV (Τρένα Υψηλής Ταχύτητας) συνιστά μια πολύ μεγάλη απειλή για την πανέμορφη περιοχή της βόρειας Ιταλίας , προκειμένου να ικανοποιηθούν τα σχέδια των μεγάλων επιχειρηματιών. Η ανάπτυξή του είχε σταματήσει μετά από μια πολύ μεγάλη κινητοποίηση το 2005. Μια απ’ αυτές τις πορείες χτυπήθηκε βίαια από τους μπάτσους στις 17 Φλεβάρη στο Coldimosso: ένας αναρχικός από το Τορίνο χτυπήθηκε στο κεφάλι και έχασε τις αισθήσεις του και μια γυναίκα χτυπήθηκε επίσης άγρια. Οι διαδηλωτές εμπόδισαν τους μπάτσους να πάρουν τον τραυματισμένο σύντροφο, καθώς υπήρχαν φόβοι ότι οι μπάτσοι θα «πείραζαν» τις ιατρικές αναφορές. Την επόμενη αναρχικοί μπλόκαραν σε ένδειξη αλληλεγγύης τα φορτηγά που μεταφέρουν την καθημερινή εφημερίδα La Stampa προς τα πρακτορεία για 1,5 ώρα. Αυτή η εφημερίδα δίνει φωνή στους ισχυρούς της Val di Susa και είναι υπεύθυνη για την προπαγάνδα υπέρ των TAV. Κάποιοι από τους οδηγούς των φορτηγών έδειξαν συμπαράσταση στους συντρόφους ώσπου να φτάσουν τα ΜΑΤ για να αποκαταστήσουν την τάξη και να ξαναρχίσει η διανομή της La Stampa. Βίντεο εδώ:

 Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη το βράδυ της 19ης Γενάρη έξω από Σύλλογο Συνταξιούχων Μπάτσων στη Ρώμη. Προκλήθηκαν υλικές ζημιές στην είσοδο, ενώ την ευθύνη ανέλαβαν οι “Πυρήνες Προλεταριακής Αντίστασης Mario Galesi”. Επίσης στις 15/2 εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός στα γραφεία του νεοναζιστικού κόμματος Casapound στη Βερόνα. Τζάμια έσπασαν και ζημιές προκλήθηκαν στο χώρο, όπου υπήρχαν 2-3 νεοναζί εκείνη την ώρα, χωρίς να τραυματιστεί κανείς. Η Βερόνα αποτελεί χώρο συσπείρωσης των νεοναζί στην Ιταλία. Είναι η δεύτερη φορά που τοποθετείται βόμβα στον ίδιο χώρο, η προηγούμενη ήταν το 2009.

{Σαμποτάζ στα μηχανήματα λατομείου που ανήκει στον κοινοπραξία τσιμεντοβιομηχανίας CMC στη Ραβέννα, μια εταιρία με εργολαβίες σε φράγματα σε Ισλανδία, Ινδία και αλλού. Στην ανάληψη ευθύνης που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο στις 16 Ιανουαρίου αναφέρεται «Οι επιχειρήσεις και τα κράτη προωθούν την πράσινη ενέργεια και το χρηματιστήριο ρύπων  για να συνεχίσουν να εκμεταλλεύονται και να καταστρέφουν την φύση» ."Φωτιά στο Cremonini Group.Με αυτό το σύνθημα βάλαμε φωτιά, την πρώτη νύχτα του χρόνου στην κουζίνα και στις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις εστιατορίου Roadhouse Grill στην επαρχία Emilia, με 8 λίτρα βενζίνα και 5 γκαζάκια. Αφιερώνουμε την ενέργεια στους Nicu, Robbi, Andrea και στην αντιφασιστική ταξιαρχία". Αναφέρεται σε ανάληψη ευθύνης που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο στις 9 Ιανουαρίου.  Επιπλέον, το ALF (Μέτωπο Απελευθέρωσης των Ζώων) ανέλαβε την ευθύνη για τον εμπρησμό σε σφαγείο στην Κρεμόνα, στις αρχές Φλεβάρη. Μεγάλες ζημιές που υπολογίζονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ προκλήθηκαν στην οροφή, τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό του σφαγείου, ενώ τόνοι κρέατος δε μπορούν να πουληθούν πια.}

Η.Π.Α.

Χάος προκάλεσε σε ένα Wal Mart (τεράστια αλυσίδα πολυκαταστημάτων), ένα πολυσινεμά και τους γύρω δρόμους μια παρέα 250 πιτσιρικιών στο Cleveland Heights, στις 14 Φλεβάρη. Αρχικά κατεβάσαν τα ποδήλατα από τα ράφια και έτρεχαν πάνω κάτω στους διαδρόμους, ενώ πέταξαν και κατέστρεψαν και κάποια καρότσια του σούπερ μάρκετ. Ο διευθυντής του Wal Mart κάλεσε τους μπάτσους, οι νεαροί διαλύθηκαν απο την αστυνομία, αλλα ανασυγκροτήθηκαν λίγο αργότερα και παρεμπόδιζαν, όσους ήθελαν να βγάλουν εισιτήρια. Στην εισβολή των μπάτσων στον λόμπυ του κινηματογράφου, τρεις από τις κοπέλες που συμμετείχαν,  επιτέθηκαν και ένας αξιωματικός στριμώχτηκε στον τοίχο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί. Οι μπάτσοι προχώρησαν σε συλλήψεις 6 ανήλικων κοριτσιών, 14 έως 16 χρονών που δικάστηκαν για πρόκληση ταραχών και αρχικά φυλάκιση καποιων ημερών και κατ΄οίκον περιορισμό για το επόμενο διάστημα. Δύο βδομάδες νωρίτερα, ένα άλλο Wall Mart στο Vineland είχε δεχτεί επίθεση με μολότοφ, με ζημιές που ανήlθαν στα 25.000$, καθώς η μολότοφ πετάχτηκε σε κλαρκ που ήταν σταθμευμένο στο πίσω μέρος του κτιρίου, με αποτέλεσμα να πιάσει φωτιά και να εκραγεί κάποια φιάλη προπανίου. Στη Utah, τα τζάμια ενός McDonald's δέχτηκαν επίθεση με διαβρωτικά,και έτσι καταστράφηκαν χωρίς να σπάσουν. Τέλος, ένα σχολείο στη Mασσαχουσσέτη υπέστη ζημιές αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων $$ από μια ομάδα ατόμων στα μέσα Γενάρη. Αίθουσες, καθρέφτες, διάδρομοι, η βιβλιοθήκη και η καφετέρια του Γυμνασίου έγιναν κυριολεκτικά… γιαπί. Έπιπλα, θρανία, καρέκλες και ράφια σπάστηκαν, όπως και υπολογιστές και παράθυρα, πετάχτηκε μπογιά σε πατώματα και τοίχους και ανοίχτηκαν οι βρύσες ώστε να πλημμυρίσουν οι αίθουσες.


Νομοσχέδιο που προωθείται από την αμερικάνικη γερουσία στοχοποιεί ευθέως την ύπαρξη και τις δράσεις των ομάδων ALF/ELF και Bite Back, καθώς χαρακτηρίζεται ως "οικοτρομοκράτης" οποιοσδήποτε δρα με πρόθεση να παρεμποδίσει μια διαδικασία ή δραστηριότητα που αφορά τα ζώα ή τους φυσικούς πόρους. Ουσιαστικά, όποιος στέκεται εμπόδιο στις επιχειρηματικές δραστηριότητες των εταιρειών. Παράλληλα, η «πολιτική ανυπακοή» θεωρείται «τρομοκρατία». Ρητά αναφέρεται ότι οποιοσδήποτε εισέρχεται σε εγκαταστάσεις ζώων και δεν απομακρύνεται παρά την ειδοποίηση των ενδιαφερομένων(βλέπε εταιρείες), θα κατηγορείται για «τρομοκρατία». Επίσης, η πάσης φύσεως υποστήριξη, ακόμη και η οικονομική στήριξη, θα διώκεται αφού χαρακτηρίζεται ως στήριξη «τρομοκρατίας», ενώ επισημαίνεται ότι η προώθηση και αναπαραγωγή τέτοιων δράσεων θα λογίζεται ως «οικοτρομοκρατία». Η αναφορά, δηλαδή μιας δράσης σε κάποιο μέσο ενημέρωσης θα επισύρει αυτόματα τη κατηγορία της «οικοτρομοκρατίας». Φυσικά στο νομοσχέδιο γίνεται λόγος για επιβολή αυστηρότερων ποινών. Το νομοσχέδιο αυτό ουσιαστικά έχει επιβληθεί από τις εταιρείες, κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα εάν κάποιος διαβάσει και τις προτάσεις της ALEC, ενός συμβουλευτικού φορέα που χρηματοδοτείται από εταιρείες.


Συνθήματα, μπογιές, σπασμένα παράθυρα, κομμένα καλώδια, μια κατεστραμμένη μπουλντόζα και έναν εκσκαφέα …κατέγραψαν  την Κυριακή 14 Φεβουαρίου οι μπάτσοι σε εργοτάξιο κατασκευής δρόμων στο Λάνκαστερ του Buffallο.


Ο 53χρονος Τζο Στακ πήρε ένα μικρό αεροσκάφος και το προγείωσε πάνω στο κτίριο της εφορίας στο Austin του Texas, στις 18/2, σκοτόνωντας τον εαυτό του, έναν εφοριακό και τραυματίζοντας άλλους 13 που βρίσκονταν στο κτίριο. Προηγουμένως είχε βάλει φωτιά στο σπίτι του και είχε αναρτήσει μήνυμα στο internet όπου μιλούσε για φορολογικές λεηλασίες της κυβέρνησης, καταλήγοντας 'δεν αντέχω άλλο'. (φωτο)




Ευυπόλυπτος αμερικανός παιδίατρος, ονόματι Ερλ Μπράντλεϊ κατηγορείται για το βιασμό 103 ανήλικων ασθενών του στο Ντέλαγουερ. Κατασχέθηκαν βιντεοκασέτες συνολικής διάρκειας 13 ωρών που απεικονίζουν τον ίδιο σε σεξουαλικές πράξεις κατά των παιδιών, ηλικίας τριών μηνών έως 13 ετών. Για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται πως τα μεγαλύτερα τέρατα αυτού του κόσμου, ανήκουν στην περίφημη 'ελίτ' του.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Άτομα και μέλη της Συνέλευσης του Αndalgala “el algarrobo” έστησαν στις 12/2 οδοφράγματα και εμπόδισαν τη δίοδο φορτηγών που είχαν σκοπό να συνεχίσουν το καταστροφικό έργο των εργολάβων της εταιρίας εξόρυξης χρυσού Barrick Gold, καναδικής προέλευσης. Οι κάτοικοι και οι αλληλέγγυοι βρέθηκαν περικυκλωμένοι από πάνοπλους μπάτσους και σεκιουριτάδες. Τρεις μέρες αργότερα συνελήφθησαν 20 άτομα αφού δέχτηκαν επίθεση με γκλομπ, πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα. Περίπου 600 κάτοικοι πήγαν στην κεντρική πλατεία για να διαμαρτυρηθούν για την κράτησή τους και να ζητήσουν την παραίτηση του δημάρχου και του κυβερνήτη. Συγκρούσεις ξέσπασαν με τους μπάτσους, πυρπολήθηκαν οχήματα και έγιναν σημαντικές φθορές στα γραφεία της εταιρίας εξόρυξης χρυσού, στο Δημαρχείο και σε ένα σούπερ-μάρκετ, το οποίο απαλλοτριώθηκε.(φωτο)


Για δεύτερη φορά μέσα σε 6 μήνες στην Αργεντινή έγινε στόχος η αεροπορική εταιρία της Χιλής LAN Airlines, ένας από τους συνιδιοκτήτες της οποίας είναι και ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Χιλής Sebastian Pinera.H έκρηξη του μηχανισμού, έξω από τα γραφεία της εταιρίας στη νότια επαρχία της Αργεντινής Neuquen, έγινε στις 3 Φλεβάρη και προκάλεσε ζημιές στην είσοδο. Την ευθύνη ανέλαβε η «Διεθνιστική Εξεγερτική Ταξιαρχία Jacinto Arauz». Επίθεση με 2 βόμβες μολότοφ πραγματοποίησαν οι “Επαναστατικοί Πυρήνες (Ταξιαρχία Curt Wilkens)” στην είσοδο του κέντρου στρατολόγησης των μπάτσων στο Parque Chacabuco του Μπουένος Άιρες στις 11 Γενάρη.


ΜΕΞΙΚΟ


O πρόεδρος του Μεξικού Φελίπε Καλντερόν με Προεδρικό Διάταγμα αποφάσισε να κλείσει την κρατική εταιρεία ηλεκτρισμού(παραγωγής ανεμογεννήτριων) Luz y Fuerza και να θέσει 44.000 εργαζομένους της εκτός εργασίας. Η CFE, επίσης κρατική επιχείρηση ηλεκτρισμού, απόκτησε τον έλεγχο της Luz y Fuerza  και άρχισε να αφαιρεί εξοπλισμό από τις εγκαταστάσεις της. Τότε οι εργαζόμενοι για να αποτρέψουν τη λεηλασία έστησαν οδοφράγματα μπροστά από τις εισόδους των εγκαταστάσεων. Μερικοί εργατοπατέρες τους επισκέφτηκαν για να προτείνουν…άλλες μεθόδους αγώνα, αλλά οι εργαζόμενοι δεν μάσησαν. Και ενώ ο όλος ο Δεκέμβρης κυλά με την παρουσία εργατών στα οδοφράγματα και τις συχνές-πυκνές επισκέψεις των μπάτσων της περιοχής, στις 7 Γενάρη η ομοσπονδιακή  αστυνομία με επίλεκτες μονάδες, καταφέρνει σε μια συντονισμένη προσπάθεια να διαλύσει, εν μέρει, το οδόφραγμα. Την επόμενη ένα φορτηγό γεμάτο χαλίκια προσπάθησε να αποκλείσει την είσοδο εκ νέου αλλά οι μπάτσοι πρόλαβαν να επέμβουν πριν την απόθεση. Οι κατηγορίες που βαραίνουν τα δύο άτομα, για το συγκεκριμένο σαμποτάζ είναι βαριές, αφού διώκονται για «εγκλήματα κατά του πλούτου και της κατανάλωσης του έθνους». Κλείνονται στις φυλακές της πόλης του Μεξικού και τελικά στις 13 Γενάρη αφήνονται ελεύθεροι. Ο αγώνας, όπως δηλώνουν οι εργαζόμενοι, συνεχίζεται…


{Επίθεση με 2 μασούρια δυναμίτη στις εγκαταστάσεις της Coca Cola στο Ecatepec πραγματοποίησαν οι ομάδες ALF/ELF στις 17 Γενάρη, καταστρέφοντας όλα τα τζάμια των εγκαταστάσεων. "Η Coca-Cola είναι μια εταιρία που καταστρέφει τη γη, επεκτείνεται όλο και περισσότερο σε βάρος της ύπαρξης των ζώων και χρησιμοποιεί την εκμετάλλευση των ανθρώπων για να παράγει περισσότερα προϊόντα υπό την κατοχή της." αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανάληψη ευθύνης. Στην ίδια πόλη, μια εβδομάδα αργότερα, τοποθετήθηκαν γκαζάκια και δυναμίτης στην τράπεζα BBVA, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές. Μεταξύ 9 και 12/2, έγιναν εμπρηστικές επιθέσεις σε αστυνομικό τμήμα και σε πολυτελή αυτοκίνητα στην περιοχή Xochimilco, από διαφορετικές ομάδες, "αφιερωμένες στους φυλακισμένους αγωνιστές του Mexico και όλου του κόσμου." Τέλος, στις 22/2 μια αντιπροσωπεία της Nissan στην πόλη Chiuaua δέχτηκε επίθεση από ομάδα ατόμων που κατέστρεψε τις τζαμαρίες της.}


ΧΙΛΗ


Πάρα πολλά σαμποτάζ και επιθέσεις αλληλεγγύης και τον καινούριο χρόνο στη Χιλή. Μέλη των ALF/ELF έσπασαν τις τζαμαρίες εστιατόριου και κατασκευαστικής κτηματομεσιτικής εταιρίας στο Σαντιάγο της Χιλής και έγραψαν συνθήματα  αλληλεγγύης σε φυλακισμένους συντρόφους στις 17/1. Ομάδα ατόμων έσπασε τζαμαρίες με σφυριά πέταξε μπογιές στη μεξικανική πρεσβεία.,κατέβασε τη μεξικανική σημαία και εξαφανίστηκε σε λιγότερο από 2 λεπτά, στην κοσμοπολίτικη περιοχή Las Condes του Santiago, στα πλάισια των ημερών αλληλεγγύης στους φυλακισμένους του Μεξικού, στις αρχές Φλεβάρη. Τις ίδιες μέρες πυρπολήθηκε αντιπροσωπεία πολυτελών μοτοσυκλετών και παραπλήσιο πολυκατάστημα με σοβαρές ζημιές, στην Vintacura του Santiago, άλλη μια αντιπροσωπεία της Subaru, μηχανάκια της αλυσίδας fast food Telepizza, ενώ ταυτόχρονα 200 άτομα έκλεισαν με φλεγόμενα οδοφράγματα μεγάλη λεωφόρο στην Concepcion, θέλοντας έτσι να 'καλωσορίσουν' τη νέα κυβέρνηση. Στις 14/1 είχε πραγματοποιηθεί έκρηξη σε ηλεκτρικό πυλώνα δίπλα από τις φυλακές Santiago 1. O μηχανισμός αποτελεούνταν από πυροσβεστήρα και εκρηκτική ύλη και ήταν επίσης αφιερωμένος σε φυλακισμένους του Μεξικό και της Χιλής.


Στις 21/2 έγινε εμπρηστική επίθεση στα γραφεία του κόμματος UDI, που κατηγορείται για στενές σχέσεις με νεοφασιστικούς κύκλους και την καθολική εκκλησία. Η αντιπροσωπευτική δημοκρατία είναι μόνο για τους πλούσιους. Η πραγματική πλειοψηφία δεν καταγράφεται στις ψήφους. Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΥΠΟΤΑΧΘΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ!… Μας λένε ουτοπικούς αλλά ουτοπικοί είναι αυτοί που πιστεύουν στους ανίκανους κοινοβουλευτικούς “εκπροσώπους του λαού”, αναφέρει η ανάληψη ευθύνης από τον “Διαβολικό Αντιεξουσιαστικό Πυρήνα”. Τέλος, στις 11/1 πραγματοποιήθηκε έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού έξω από την αντιπροσωπεία αυτοκινήτων Dercocenter στο κέντρο του Βαλπαραΐζο στη Χιλή, για αλληλεγγύη στους αγωνιστές Μαπούτσε, σε φυλακισμένους αγωνιστές, και εν όψει των προεδρικών εκλογών που θα γίνονταν στις 17 Γενάρη.

Σχετικά με τον καταστροφικό σεισμό και τις συνέπειές του, θα υπάρξει σύντομα ειδικό ένθετο τεύχος με συνεντέυξεις από καταληψίες της χιλής και αφιέρωμα στον αγώνα των ινδιάνων μαπούτσε.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *