Εργατικές Δολοφονίες Ιούλιου-Αύγουστου 2009

2 Ιουλίου: Εργατικό ατύχημα σημειώθηκε στα έργα κατασκευής της Εθνικής Οδού Τρικάλων-Λάρισας, όταν 26χρονος Λαρισαίος κατά την διάρκεια τοποθέτησης στύλων ηλεκτροφωτισμού, υπέστη ηλεκτροπληξία χωρίς ευτυχώς να είναι θανατηφόρα.

3 Ιούλη : Εικοσάχρονος από το Πακιστάν, εργαζόμενος στην αλυσίδα από πιτσαρίες Bellisimo κατά τη διάρκεια διανομής είχε σοβαρό εργατικό ατύχημα με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί επί 5 μέρες σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», ενώ τώρα εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας. Έχει διαλυμένη γνάθο και λάμες στα κάτω άκρα. Το ατύχημα έγινε γνωστό το περασμένο Σάββατο από καταγγελίες εργαζομένων στο Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού Πειραιά. Αν δεν γινόταν η καταγγελία το εργατικό ατύχημα δε θα είχε καταγραφεί ποτέ. Διαπιστώθηκε ότι ο 20χρονος δούλευε εκεί επί περίπου ένα χρόνο ανασφάλιστος και πάνω από 10 ώρες καθημερινά, όπως και άλλοι συνάδελφοί του! Να θυμίσουμε ότι πέρυσι στις 24/6, ο 19χρονος Ρεχμάν Μαχμούτ από το Πακιστάν, ανασφάλιστος διανομέας στην πιτσαρία Belissimo στον Κολωνό, χτυπήθηκε από αυτοκίνητο την ώρα της δουλειάς και ύστερα από δέκα μέρες σε κώμα εξέπνευσε στο νοσοκομείο.

7 Ιουλίου: Τραγικό θάνατο βρήκε το πρωί ο 45χρονος Κιοσέ Μουσταφά , την ώρα που δούλευε στην σήραγγα του ΟΣΕ, στην περιοχή Αγίου Στεφάνου στον Δομοκό. Κατά τη διάρκεια εργασιών, ο άτυχος άνδρας παρασύρθηκε από εκσκαπτικό μηχάνημα. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο, αλλά ήταν ήδη αργά. Το εργοτάξιο ήταν της κατασκευαστικής εταιρείας «ΑΚΤΩΡ» (και όχι της ΑΤΤΙΚΑΤ όπως λανθασμένα γράψαμε αρχικά).

14 Ιουλίου: Θανάσιμα τραυματίστηκε ένας 61χρονος άνδρας, στις λιμενικές εγκαταστάσεις της ναυπηγοεπισκευαστικής επιχείρησης «ΝΕΩΡΙΟΝ Α.Ε» – ομίλου εταιριών με έδρα τον Πειραία Ακτή Μιαούλη 67- , στη Σύρο. Ο άτυχος άνδρας, ο οποίος ήταν ναύτης, εντοπίσθηκε νεκρός, από εργαζόμενους της επιχείρησης, κοντά στις μεταλλικές ράγες ενός γερανού. Η σορός του πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

15 Ιουλίου: Ο Αλβανός εργάτης ΑΝΤΡΕΑΤΙΚ ΡΙΚΑ εργάζονταν σε συνεργείο επισκευής αυτοκίνητων εργολάβου όταν τον καταπλάκωσε και τον ακινητοποίησε η καρότσα του φορτηγού που επισκεύαζε, τραυματίζοντάς τον πολύ σοβαρά. Βαριά τραυματίας και με εσωτερική αιμορραγία διακομίστηκε στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης όπου 15 μέρες μετά υπέκυψε στα τραύματα του. Ο εργάτης δούλευε για 12 συνεχόμενα χρόνια στον εργολάβο Ζώη ο οποίος παίρνει χωματουργικές εργασίες στη ΔΕΗ και ήταν μέλος του συνεργείου συντήρησης βαρέων οχημάτων της εργολαβικής εταιρείας.

22 Ιουλίου: Σοβαρό εργατικό “δυστύχημα” με μία νεκρή και εικοσιπέντε τραυματίες, σημειώθηκε λίγο μετά τις 16:00 στην ΚΟΥΚΟΥΤΑΡΗΣ Α. «ALFA» Α.Ε.Β.Ε., βιομηχανία προϊόντων κατεψυγμένης ζύμης, που απασχολεί 165 εργαζόμενους και έχει παραρτήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Γιάννενα. Το δυστύχημα προκλήθηκε από διαρροή αμμωνίας στο κτίριο, μετά από επιπλοκή σε δεξαμενή που χρησιμοποιείται για την ψύξη των ψυγείων. Αποτέλεσμα ήταν να χάσει τη ζωή της μια 35χρονη γυναίκα, η οποία υπέκυψε στα τραύματά της στο στο Γ.Ν. Κοζάνης. Εκτός από την άτυχη γυναίκα, με σοβαρά εγκαύματα έχουν μεταφερθεί στο ίδιο νοσοκομείο άλλοι πέντε εργαζόμενοι, ενώ με αναπνευστικά έχουν διακομιστεί και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι βάρδιας.

-Άλλος ένας άνθρωπος στην μακριά λίστα δολοφονιών : Κατά τη διάρκεια εργασιών διάνοιξης ορύγματος, ένας 50χρονος εργαζόμενος στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κατερίνης, καταπλακώθηκε από όγκο χώματος, τη στιγμή που βρισκόταν σε βάθος περίπου 1,70 μέτρων, όταν κατέρρευσε τοίχωμα του ορύγματος.

«Ατύχημα» σημειώθηκε σε λατομεία στη Λαμία της εταιρίας «ΕΝΩΜΕΝΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΑΒΕΕ» (Τρούμαν 3, Λαμία) και οδήγησε στον ακρωτηριασμό του 55χρονου Νικόλαου Χρυσικού, ο οποίος έχασε δάχτυλα και από τα δύο του χέρια. Το «ατύχημα» έγινε κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης εκρηκτικού μηχανισμού. Ο εργάτης νοσηλεύεται.

23 Ιούλη:Θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα» στα έργα οδοποιίας του Λούρου στην Πρέβεζα, με θύμα τον Βασίλη Παναγιώτου , 23 χρονών, από τις Φιλιάτες. Ο άτυχος εργάτης βρήκε τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία, όταν κατά την ανύψωση σιδεροκολόνας από γερανοφόρο όχημα με την οποία ήταν σε επαφή, ακούμπησε σε ηλεκτροφόρο καλώδιο της ΔΕΗ.

25 Ιούλη:Τραγικό θάνατο – καταπλακώθηκε από όγκους παλιοσίδερων – βρήκε ο Ντανούτ Νουμιτράτσι (Danut Dumitrachi), 39 ετών στο Μαντούδι Εύβοιας. Ο άτυχος εργάτης εργαζόταν σε εργολάβο για την εταιρεία «Τέρνα» (Λ. Μεσογείων 85) , που είναι ιδιοκτήτρια του συγκροτήματος του πρώην Σκαλιστήρη. Το θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα» έγινε στην τοποθεσία «Φούρνοι» της επιχείρησης, όταν ο άτυχος εργάτης διενεργούσε κοπή παλιοσίδερων. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπήρχαν τα ιδιαίτερα εκείνα μέτρα ασφαλείας που χρειάζονται σ’ αυτές τις περιπτώσεις.

27 Ιουλίου : Οδηγός λεωφορείου , κατά την διάρκεια δρομολογίου προς τα Μουδανιά Χαλκιδικής, αισθάνθηκε αδιαθεσία και έχασε τον έλεγχο το οχήματος με αποτέλεσμα να πέσει σε χωράφι με ελιές. Οι επιβάτες κατέβηκαν σώοι από το λεωφορείο και ο οδηγός μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ν. Μουδανιών όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του από καρδιακό επεισόδιο.

27 Ιουλίου : Κατά τη διάρκεια εργασιών σε οικοδομή εργάτης έπεσε, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, και χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι και στα άκρα και μεταφέρθηκε στο τοπικό νοσοκομείο.

28 Ιούλη : Ζωντανός «θάφτηκε» ο 50χρονος οικοδόμος Γιώργος Μιχαλάς, ο οποίος εργάζεται στα έργα του Διακονιάρη στην περιοχή της Πάτρας, στην υπεργολαβία της εταιρείας «Αθανασόπουλου – ΜΠΑΚΑΛΑΡΟΥ». Το συγκεκριμένο έργο κατασκευάζει η «ΜΗΧΑΝΙΚΗ». Χαρακτηριστικό των συνθηκών που οδηγούν σε τέτοια ατυχήματα είναι το γεγονός ότι ο 50χρονος εργάτης δούλευε από το πρωί στο εργοτάξιο και τραυματίστηκε στις 7 το απόγευμα! Τη στιγμή του τραυματισμού του βρισκόταν σε σκαμμένο χαντάκι 4 – 5 μέτρων και είχε από πάνω του την τσάπα. Κάποια στιγμή το έδαφος υποχώρησε και τον καταπλάκωσε το χώμα, αφού, απουσίαζαν τα σιδερένια προστατευτικά που χρησιμοποιούνται σε αυτές τις περιπτώσεις. Τον 50χρονο εργάτη τον ανέσυραν τραυματισμένο οι συνάδελφοί του και η Πυροσβεστική και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, απ’ όπου πήρε εξιτήριο το ίδιο βράδυ.

28 Ιούλη : «Τον χάρο με τα μάτια του» είδε ένας 54χρονος μετανάστης εργάτης στα έργα του Υποσταθμού της ΔΕΗ, στο Λεοντάρι Καρδίτσας, προχτές το μεσημέρι, όταν σφηνώθηκε ανάμεσα σε κινούμενη γερανογέφυρα και ένα τοιχίο. Πρόκειται για τον Ρομέλιον Βούλμπες, ρουμανικής υποκοότητας, ο οποίος εργάζεται στην εταιρεία «ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΑΤΕ», που έχει αναλάβει την κατασκευή έργων του υποσταθμού.

31 Ιούλη : Ενα ακόμη έγκλημα, με θύμα έναν άτυχο μετανάστη από το Μπαγκλαντές, τον 46χρονο Γκούλαφ Μίαχ (Gulaf Miah), έγινε την περασμένη Παρασκευή, στον Ασπρόπυργο, στην εταιρεία «Γενική Ανακυκλώσεως Κτηματική Ξενοδοχειακή ΑΕ». Ο μετανάστης έμεινε «θαμμένος» κάτω από τόνους πεπιεσμένου ανακυκλώσιμου υλικού (χαρτιού) για περίπου δύο μέρες! Τελευταία φορά που κάποιος είδε ζωντανό τον Γκ. Μίαχ ήταν ένας εργοδηγός της εταιρείας στις 10.30 το πρωί της Παρασκευής. Η μέρα αυτή είναι και η πιο πιθανή για το θάνατό του, αφού από τότε δεν έδωσε σημεία ζωής. Κανείς δεν αναζήτησε το μετανάστη, μέχρι που η οικογένειά του έκανε δήλωση εξαφάνισής του την επόμενη μέρα, Σάββατο 1 του Αυγούστου, στο Αστυνομικό Τμήμα Ασπροπύργου! Ο μετανάστης αναζητήθηκε και τελικά βρέθηκε από εργαζόμενους, σε χώρο της επιχείρησης στο προαύλιο, προχτές, Κυριακή 2 του Αυγούστου, σε όρθια θέση, συνθλιμμένος από τόνους πεπιεσμένου υλικού. Το πώς βρέθηκε εκεί ο εργάτης και πώς ακριβώς συνέβη το ατύχημα παραμένει άγνωστο. Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ανωνύμων Εταιρειών και Γραφείων προκήρυξε για τις 4/8 , 24ωρες στάσεις εργασίας,

2 Αυγούστου: Ένας 36χρονος εργαζόμενος στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, απανθρακώθηκε και τρεις συνάδελφοί του τραυματίστηκαν ελαφρά, σε εργατικό ατύχημα στην υψικάμινο του εργοστασίου. Οι τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λαμίας. Το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα συνέβη σήμερα λίγο πριν τις 7 το πρωί, στο τμήμα του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ, όπου γίνεται η πήξη του μεταλλεύματος, όταν, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, το μετάλλευμα, που εκείνη τη στιγμή είχε θερμοκρασία περισσότερο από 3.000 βαθμούς, ξέφυγε από τη σιδηροτροχιά στην οποία μεταφερόταν.

3 Αυγούστου: Διαρροή προπανίου σημειώθηκε χθες το απόγευμα, κατά τη διάρκεια μετάγγισης του από βυτιοφόρο σε εγκαταστάσεις ιδιωτικής εταιρείας, η οποία βρίσκεται επί της οδού Πόντου, στην περιοχή του Β’ ΚΤΕΟ Θεσσαλονίκης. Ο οδηγός του βυτιοφόρου, στην προσπάθεια του να σταματήσει τη διαρροή, τραυματίστηκε από το υγροποιημένο προπάνιο. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε εσπευσμένα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της πόλης.

3 Αυγούστου : Ηλεκτρικό ατύχημα, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό εργαζόμενου της ΔΕΗ του Μπουρίτα Γεώργιου, συνέβη κατά την εκτέλεση εργασιών για την επέκταση του υποσταθμού μέσης τάσης του Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης Λάρυμνας στη Βοιωτία συνέβη. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, και στη συνέχεια διακομίστηκε για νοσηλεία σε νοσοκομείο των Αθηνών.

4 Αυγούστου 2009: Τελευταίο μεροκάματο για έναν 67χρονο νυχτοφύλακα στη Νέα Αγχίαλο. Ο άτυχος άνδρας, εργαζόταν στον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Η Δήμητρα». Στην προσπάθειά του να κλείσει την σιδερένια εξώπορτα της εισόδου του εργοστασίου, αυτή έπεσε και τον καταπλάκωσε, τραυματίζοντάς τον σοβαρά. Ο τραυματίας διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείου Βόλου, όπου εξέπνευσε λίγες ώρες αργότερα.

5 Αυγούστου : Σε έργα ασφαλτόστρωσης δρόμου στην περιοχή του Γραμματικού, ένας 30χρονος βρήκε φριχτό θάνατο, όταν τον καταπλάκωσε καυτή πίσσα μετά από ανατροπή του φορτηγού, στο οποίο ήταν συνοδηγός. Σύμφωνα με στοιχεία της Τροχαίας Καπανδριτίου, πρόκειται για τον Βασίλη Κατσίκη, ο οποίος βρέθηκε στο εργοτάξιο χωρίς όμως να εργάζεται εκεί. Ωστόσο, ο θάνατος του άτυχου νέου έρχεται με τη σειρά του να αναδείξει με τραγικό τρόπο τις συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται να εργαστούν οι εργάτες, αφού σύμφωνα με μαρτυρίες τα φορτηγά που κουβαλάνε πίσσα είναι τα πιο παλιά, τα πιο διαλυμένα, σωστές «νεκροφόρες». Το συγκεκριμένο φορτηγό μάλιστα στις πίσω του ρόδες δεν είχε ούτε λάστιχα παρά μόνο ιμάντες και κινούνταν σε ολισθηρό από το πετρέλαιο έδαφος. Τα έργα είχε αναθέσει σε εργολαβία η εταιρεία «Ασφαλτικά Αττικής ΑΒΕΕ». Ο θάνατος ήταν ακαριαίος και φριχτός. Το φορτηγό που κουβαλούσε την πίσσα πάνω στο χωματόδρομο, ο οποίος επρόκειτο να ασφαλτοστρωθεί, ανατράπηκε από τη δεξιά πλευρά, του συνοδηγού, ο οποίος εκείνη τη στιγμή προσπάθησε να τιναχτεί έξω από το φορτηγό, με αποτέλεσμα όλο το καυτό φορτίο να πέσει πάνω του και να ανασυρθεί λίγο μετά νεκρός.

6 Αυγούστου : Σκοτώθηκε χτες το πρωί ο 39χρονος εργάτης από την Αλβανία, Λούσκα Ζεκίρ, που εργαζόταν στα έργα του οδικού άξονα Ελευσίνα – Τσακώνα. Τον καταπλάκωσε περίπου ένας τόνος σίδερο, όταν κόπηκε ο ιμάντας του γερανού που σήκωνε τα σίδερα.  Συνελήφθησαν ο υπεύθυνος της εταιρείας και ο μηχανικός ασφαλείας. Ο εργάτης δούλευε στην εταιρεία «ΣΕΛΚΟΣ». Το εργοτάξιο ανήκει στην υπεργολάβο εταιρεία Στράκτωρ, της κοινοπραξίας Μωρέας, που κατασκευάζει τον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης – Καλαμάτας.

6 Αυγούστου: Τραυματίστηκε ο Δ. Σαραντάκος 40χρονος εργάτης στα συνεργεία του Δήμου, πέφτοντας από σκάλα.

18 Αυγούστου:Στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας νοσηλεύεται ένας 50χρονος, ο οποίος τραυματίστηκε όταν το χωματουργικό φορτηγό που οδηγούσε συγκρούστηκε με δεύτερο φορτηγό στα ορυχεία της ΔΕΗ, στον Κόμανο Κοζάνης.

20 Αυγούστου: Μόλις στα 28 του χρόνια και με ενάμιση χρόνο εργαζόμενος στα διυλιστήρια των Ελληνικών Πετρελαίων στον Ασπρόπυργο ο Παναγιώτης Λίγκος έχασε χτες τη ζωή του. O 28χρονος , χειριστής παραγωγής στις εγκαταστάσεις, είχε ανέβει, σε πατάρι (στη Μονάδα 210) με βάνες που ανοίγουν και κλείνουν την είσοδο νερού που πηγαίνει για αφαλάτωση. Στις 8.30 το πρωί έχασε τη ζωή του πέφτοντας στο κενό από ύψος περίπου 5 μέτρων και βρήκε ακαριαίο θάνατο.

21 Αυγούστου: 30χρονος εργάτης από την Αλβανία, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της εργασίας του στην εταιρεία κατασκευής δεξαμενών υγραερίων «TANK GAS», στην Καρδίτσα. Ο εργάτης σκοτώθηκε από έκρηξη που σημειώθηκε, ενώ εκτελούσε εργασία χρωματισμού σε δεξαμενή.

26 Αυγούστου: Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, σημειώθηκε νέα έκρηξη σε καμίνι του εργοστασίου με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός εργαζομένου Κώστα Ντελή, ετών 27. Η έκρηξη σημειώθηκε στο καμίνι αρ. 5, ενώ εκτός του νεκρού υπάρχουν ακόμα τέσσερεις τραυματίες, ένας από αυτούς, ο Γ. Παπακωνσταντίνου έχει υποστεί σοβαρά εγκαύματα.

25 Αυγούστου: Ο 38χρονος συμβασιούχος εργαζόμενος της ΔΕΗ, Παναγιώτης Χατζηδημητρίου, στάλθηκε να κάνει δουλειά εναερίτη μετά από 15 μέρες εκπαίδευση (ενώ παλιότερα η εκπαίδευση διαρκούσε 6 μήνες). Το «ατύχημα» σημειώθηκε στη Δορκάδα Θεσσαλονίκης στο Λαγκαδάς όταν ο εργάτης έπεσε από μεγάλο ύψος την ώρα που έβγαλε τη ζώνη του για να παρακάμψει τεχνητό εμπόδιο, κατεβαίνοντας από την κολόνα όπου είχε ανέβει για να επισκευάσει τη βλάβη. Σκοτώθηκε επί τόπου.

26 Αυγούστου : Ακαριαίο θάνατο βρήκε από ηλεκτροπληξία εργαζόμενος στην Εύβοια. Ο 55χρονος Χαϊκάλης Κυριαζίδης ακούμπησε σε ηλεκτροφόρα καλώδια, την ώρα που χειριζόταν γερανό που φόρτωνε σωλήνες. Το «ατύχημα» έγινε στις 9.30 π.μ. Ο εργάτης δούλευε στην τεχνική εταιρεία «ΕΡΓΟΡΟΗ», η οποία έχει αναλάβει την κατασκευή του έργου του βιολογικού καθαρισμού της Ιστιαίας.

Την ίδια μέρα εργαζόμενος της ΔΕΗ τραυματίστηκε την ώρα της δουλειάς στην Κατερίνη, σε τροχαίο ατύχημα.

26 Αυγούστου: Ακόμα ένας εργαζόμενος τραυματίστηκε προχτές το πρωί και νοσηλεύεται με κατάγματα στο Νοσοκομείο Κορίνθου όταν, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, έπεσε από την οικοδομή όπου δούλευε στο Βραχάτι Κορίνθου.

27 Αυγούστου:Σε σοβαρή κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Ρεθύμνου νοσηλεύεται 28χρονος Ρεθυμνιώτης που καταπλακώθηκε από όγκο υπολειμμάτων ζωοτροφών στην επιχείρηση ζωοτροφών που εργάζεται. Οι συνάδελφοί του και πυροσβέστες, απεγκλώβισαν τον εργαζόμενο, ο οποίος είχε χάσει τις αισθήσεις του. Στο νοσοκομείο οι γιατροί τον επανέφεραν, καθώς σύμφωνα με τον διοικητή του ιδρύματος είχε πάθει ανακοπή. Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ, διασωληνωμένος.

27 Αυγούστου: Ο 21χρονος Φεκόλι Φλαμούρ βρήκε τραγικό θάνατο δουλεύοντας σε οικοδομή στην περιοχή του Ταύρου : Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο μετανάστης εργάτης έχασε τη ζωή του όταν, την ώρα που δούλευε στον 3ο όροφο οικοδομής, έπεσε στο κεφάλι του μια μεταλλική ράβδος. Σύμφωνα με πληροφορίες το εργοτάξιο ήταν του Ακτωρ και έκλεισε την επόμενη μέρα.

27 Αυγούστου: Με το σοβαρότατο τραυματισμό του πλήρωσε χτες το πρωί τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας στο υπό κατασκευή κτίριο του ΟΤΕ στην Πάτρα (από την κοινοπραξία S.N.B ΑΒΑΞ – ΕΝΤΡΑΓΚΟ ΑΤΕ-ΣΥΝΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ) ο 57χρονος εργάτης Κωνσταντίνος Κουτούλας: ενώ οι εργασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και εργάζονται σε αυτό περίπου 150 εργαζόμενοι από πολλές ειδικότητες, δεν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας όπως ορίζει η εργατική νομοθεσία και στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν ανοιχτά τα φρεάτια.

28 Αυγούστου: Πολύ τυχερός στάθηκε ένας 27χρονος εργαζόμενος σε συνεργείο ελαιοχρωματισμού, όταν κατά τη διάρκεια εργασιών, στην Πάνδροσο Ροδόπης, παραπάτησε και έπεσε στο έδαφος από σκαλωσιά ύψους πέντε μέτρων αλλά τραυματίστηκε πολύ ελαφρά. Διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Κομοτηνής, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

29 Αυγούστου:Νέο εργατικό “ατύχημα” σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι σε εργοτάξιο της Εγνατίας οδού στο νομό Ιωαννίνων, με θύμα έναν 47χρονο εργάτη από το Ανήλιο Μετσόβου, ο οποίος καθώς εργάζονταν σε τμήμα της Εγνατίας Οδού,χτύπησε το αριστερό του χέρι σε μηχάνημα κοπής. Οι συνάδελφοί του στην εταιρεία “ΑΚΤΩΡ” και πυροσβέστες , απεγκλώβισαν τον εργαζόμενο, ο οποίος είχε χάσει τις αισθήσεις του. Αμέσως τον μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας Μετσόβου και από εκεί, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

(τελευταία ενημέρωση 3/9)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *