Διεθνής αποδελτίωση Μάη-Ιούνη

61 εργάτες έχασαν τη ζωή τους, όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε χρυσωρυχείο στο Βελκόμ, στο ΒΑ τμήμα της Νοτίου Αφρικής, στις 31 Mαΐου, σύμφωνα goldmineμε την ένωση συνδικάτων εργαζομένων σε ορυχεία. Να σημειωθεί ότι όλοι εργάζονταν παράνομα εκεί, καθώς και ότι δεν έχουν διευκρινιστεί οι συνθήκες κάτω υπό τις οποίες ξέσπασε η πυρκαγιά. Επίσης, σύμφωνα πάντα με τα συνδικάτα, περίπου 200 άτομα χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους εργαζόμενα στα ορυχεία της Αφρικής.

Βίντεο που δημοσιεύθηκε την 1η Iούνη από το υπουργείο δικαιοσύνης της Bραζιλίας, καταγράφει τους βασανισμούς και τους εξευτελισμούς που υπέστησαν κρατούμενοι μιας φυλακής της επαρχίας Minas Gerais, κατά τη διάρκεια «έρευνας» για την ύπαρξη κινητών τηλεφώνων πριν ένα χρόνο. Η μόνη «ποινή» που επιβλήθηκε μέχρι τώρα στον διευθυντή της φυλακής και σε 6 από τους βασανιστές, είναι η απομάκρυνση από τις θέσεις τους.[kaltura-widget wid=”vok270r5wy” width=”260″ height=”260″ addpermission=”” editpermission=”” /]

Το απόγευμα της πέμπτης 28 του Mάη συγκρούσεις πραγματοποιήθηκαν στη πρωτεύουσα της Γεωργίας, Tbilisi ανάμεσα σε διαδηλωτές και την αστυνομία. Αν και αφορμή των διαδηλώσεων είναι το αίτημα διαφόρων αντικυβερνητικών να παραιτηθεί ο πρόεδρος της χώρας Σαακασβίλι, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων αυτών τα GEORGIA-OPPOSITION/πράγματα έχουν εκτραπεί και έχουν ξεφύγει και από τον έλεγχο της αντιπολίτευσης που επιχειρεί να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά τις συγκρουσιακές διαθέσεις δεκάδων διαδηλωτών. Την πέμπτη το απόγευμα οι μονάδες καταστολής επιδόθηκαν σε όργιο βίας με δεκάδες διαδηλωτές αιμόφυρτους στο έδαφος, ενώ τουλάχιστον 5 μπάτσοι τραυματίστηκαν σοβαρά.

Τρεις παλαιστίνιοι αστυνομικοί, δύο μαχητές της Χαμάς, και ένας περαστικός έπεσαν νεκροί κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στη Δυτική Όχθη την Κυριακή 31 Μάη. Οι αστυνομικοί της παλαιστινιακής αρχής έκαναν επιδρομή σε σπίτι στη πόλη Καλκίλια της δυτικής όχθης με στόχο να συλλάβουν μαχητές της Χαμάς, με αποτέλεσμα να υπάρξει ανταλλαγή πυροβολισμών. Το περιστατικό αυτό οξύνει ακόμα περισσότερο την ένταση στις σχέσεις μεταξύ της Χαμάς και της Παλαιστινιακής Αρχής του Μαχμούτ Αμπάς.

Τουλάχιστον 18 συλλήψεις διαδηλωτών πραγματοποίησε η αστυνομία στη Μελβούρνη της Αυστραλίας κατά τη διάρκεια διαδήλωσης ενάντια σε ρατσιστικές επιθέσεις σε ινδούς φοιτητές. Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 1 Ιούνη, ενώ τελευταίο περιστατικό των ρατσιστικών επιθέσεων ήταν ο σοβαρός τραυματιμός ινδού φοιτητή με κατσαβίδι.

Ολόκληρο το τετράγωνο που στεγαζόταν το αστυνομικό τμήμα ανατίναξαν οι Ταλιμπάν στη Λαχώρη του Πακιστάν, στις 27 Μαΐου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον σαράντα άτομα. Λόγω της προσπάθειας των πακιστανικών ενόπλων δυνάμεων να στριμώξουν τους ταλιμπάν στα βόρεια της χώρας, οι μάχες έχουν επεκταθεί μέσα στις πόλεις.

Τρεις πυρηνικούς πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς έχει εκτοξεύσει μέσα στο διάστημα μίας εβδομάδας στα τέλη Μαΐου η Βόρεια Κορέα, συνεχίζοντας την παράδοση της καταστροφής του πλανήτη που εγκαινίασαν οι υπόλοιπες χώρες της δύσης, που τώρα καταδικάζουν αυτήν την ενέργεια.

Συγκρούσεις έγιναν στο Τορίνο κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων ενάντια στη σύνοδο των οκτώ πλουσιότερων χωρών αναφορικά με ταarrest-torino πανεπιστήμια που ήταν προγραμματισμένη για τις 17-18-19 Μαΐου στην πόλη της Ιταλίας. Από τις συγκρούσεις τραυματίστηκαν δεκαεννέα άτομα ενώ οι μπάτσοι συνέλαβαν δύο.

Σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ ναυτικού και ανταρτών στο λιμάνι Ουάρι της νιγηρίας, στις 20 μαΐου, μετέτρεψαν σε πεδίο μάχης την περιοχή. Όπως αναφέρθηκε, στόχος των ανταρτών ήταν οι εγκαταστάσεις της μεγαλύτερης βιομηχανίας πετρελαίου και αερίου της αφρικής.

Κούρδοι διαδηλωτές έχουν αρχίσει απεργία πείνας και σκοπεύουν να κατασκηνώσουν μπροστά από τα γραφεία της Ε.Ε. στο Δουβλίνο, ενάντια στην επαπειλούμενη έκδοση στην Τουρκία, του κούρδου Remzi Kartal, που κρατείται τώρα στην Ισπανία. Ο Kartal αναγκάστηκε στην φυγή από την κρατική καταστολή το 1992 και έκτοτε ζει στην Ευρώπη. Η έκδοσή του, αν γίνει, θα οδηγήσει στο σίγουρο βασανισμό του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Μπερλουσκόνι, η συνάντηση των G8 στην Ιταλία τον ερχόμενο Ιούλη θα γίνει στη σεισμόπληκτη περιοχή Abruzzo, αντί για το Σαρδινικό νησί La Maddalena όπως είχε προγραμματιστεί. Οι λόγοι που δόθηκαν για την αλλαγή, ήταν η μείωση των εξόδων, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί το τι θα κάνουν με τα πλεονάζοντα λεφτά, και η αποφυγή διαδηλώσεων, με το σκεπτικό ότι οι διαδηλωτές δεν θα οργανώσουν βίαιες εκδηλώσεις σε μια περιοχή τόσο χτυπημένη από σεισμούς. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Coppito, στη μεγαλύτερη μπατσοσχολή της Ιταλίας, που αποτελεί και τη μόνη κατασκευή στην περιοχή που έμεινε άθικτη μετά από τους σεισμούς.

Τα τελευταία 3 χρόνια, η Βρετανία πούλησε όπλα αξίας £13.6 εκατομμυρίων στερλινών στην κυβέρνηση της Σρι Λάνκα, παρά τις εκεί εκτεταμένες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ενώ η ΗΠΑ τερμάτισε την πώληση όπλων στην Σρι Λάνκα το 2008, η Βρετανία, η Βουλγαρία και η Σλοβακία συνέχισαν. Οι πωλήσεις έγιναν σε αντίθεση με τον Κώδικα περί Εξαγωγής Όπλων του 1998 της Ε.Ε., ο οποίος περιορίζει τις εμπορικές σχέσεις με χώρες που αντιμετωπίζουν εσωτερικές συγκρούσεις ή έχουν ιστορία παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των διεθνών νόμων. Τα όπλα εγκρίθηκαν τον ίδιο καιρό που η Ε.Ε. καλούσε για ειρήνη στη Σρι Λάνκα, λέγοντας πως δεν υποστήριζε μια ένοπλη λύση και ανησυχούσε για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκεί. Τους τελευταίους 5 μήνες στην Σρι Λάνκα σκοτώθηκαν τουλάχιστον 20,000 άμαχου πληθυσμού.

Εβδομάδα σαμποτάζ πραγματοποίησαν σε συνεργασία, διάφορες ομάδες στη Βαρκελώνη, μεταξύ 24 Απριλίου και 1ης Μαΐου. Στόχοι υπήρξαν πολυάριθμες τράπεζες και ΑΤΜ, εταιρείες ακινήτων, γραφεία προσωρινής επισφαλούς εργασίας, σούπερ μάρκετ και άλλοι. Επρόκειτο για εργαλείο προπαγάνδας, άμεσης δράσης και καταγγελίας αυτών που, έχοντας δημιουργήσει την παγκόσμια οικονομική κρίση, προκαλούν μια σοβαρή κοινωνική κρίση. Στην σχετική αφίσα αναφέρεται: «Έχουμε χάσει τον φόβο μας… Απ’ όταν γεννηθήκαμε μας μαθαίνουν ότι ο κόσμος είναι έτσι και πρέπει να τον δεχτούμε ως έχει. Αυτοί που μας το επαναλαμβάνουν στα σχολεία τους, στα μέσα τους, στης δημόσιες ανακοινώσεις τους, είναι οι ίδιοι που επωφελούνται από αυτή την κατάσταση. Και αυτό δεν θα αλλάξει για όσο δεν παραβιάζουμε τους κανόνες που μας επιβάλλουν και όσο δεν συνειδητοποιούμε πως το πρώτο βήμα προς την ελευθερία αρχινά με ένα ΌΧΙ. Να τελειώνουμε με το τσίρκο τους και τους κλόουν που το προστατεύουν.»

Στις 27 Μαΐου δολοφονήθηκε στο san cristóbal de las casas, στο μεξικό, ο 16χρονος Víctor Martín Penagos Estrada, ενώ έκανε γκράφιτι μαζί με φίλους του. Τον πυροβόλησε ο Nicolás Gómez Sántiz, φύλακας του ξενοδοχείου Maya Quetzal. Στις 30 Μαρτίου είχε προηγηθεί μία σύσκεψη όπου μετά από πρόταση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου αποφασίστηκε, εξαιτίας των πολλών γκράφιτι που πλέον γίνονται στους τοίχους δημόσιων και ιδιωτικών κτιρίων της πόλης, να επιβάλλεται πρόστιμο 20.000 πέσος σε όποιον κάνει γκράφιτι και αμοιβή 5.000 πέσος σε όποιον καταδίδει ή συλλαμβάνει τον παραβάτη. Αποφασίστηκε επίσης να απαγορευτεί η πώληση σπρέι σε ανήλικους. Εκτός από το πρόστιμο, όποιος νεαρός συλλαμβάνεται να κάνει γκράφιτι, μπαίνει σε μια λίστα της αστυνομίας, το όνομά του, φωτογραφία του και η διεύθυνσή του. Μέσα σε τρεις μέρες από την εφαρμογή των μέτρων, συνελήφθησαν περισσότεροι από 15 νεαροί.Στα προηγούμενα προστίθενται τα μέτρα που η δημοτική αρχή έχει πάρει ενάντια σε πολιτιστικές εκδηλώσεις σε δημόσιους χώρους στην προσπάθεια να μετατρέψει την πόλη σε μια υγειονομική ζώνη που να ευνοεί μόνο τα κέρδη της τουριστικής βιομηχανίας.

mauriciomorales

Τα ξημερώματα της 22ας Μαΐου, στο Σαντιάγο της Χιλής, σκοτώθηκε από την πυροδότηση της βόμβας
που κουβαλούσε στην τσάντα του ποδηλάτου του, ο αναρχικός Mauricio Morales Duarte. Τη στιγμή της έκρηξης, ο Duarte βρικόταν πολύ κοντα στη Gendarmeria, τη σχολή των χιλιανών ματατζήδων, όπου και προοριζόταν να βάλει την βόμβα. Τα τελευταία τρία χρόνια, στη Χιλή, έχουν πραγματοποιηθεί αναρίθμητες μη φονικές επιθέσεις ‘χαμηλής έντασης’ εναντίον κρατικών και καπιταλιστικών στόχων, χωρίς ως τώρα συλλήψεις.

Στη σύλληψη δύο νεαρών Ιταλών προχώρησε στις 3 Ιούλη η αντιτρομοκρατική διεύθυνση της ιταλικής χωροφυλακής (Ros), με την
κατηγορία ότι ετοιμάζονταν να σαμποτάρουν σιδηροδρομική γραμμή στην περιοχή της Ancona.”Οι νεαροί συνελήφθησαν σε γέφυρα πάνω από τη σιδηροδρομική γραμμή Orte – Ancona, μέσα σε ένα κλεμμένο αυτοκίνητο που περιείχε αυτοσχέδια σιδερένια άγκιστρα, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν βραχυκύκλωμα στο δίκτυο τροφοδοσίας της γραμμής”, δήλωσε εκπρόσωπος της Ros. Οι αστυνομικοί προχώρησαν ταυτόχρονα, κατόπιν παραγγελίας της εισαγγελίας της Perugia, σε περίπου 40 έρευνες σε κατοικίες ανθρώπων του ”αναρχο-επαναστατικού” χώρου, στον οποίο ανήκαν οι δύο νεαροί που συνελήφθησαν, αναφέρει ηλεκτρονικό καθεστωτικό μέσο.

peru

Το πρωί της 5ης Ιουνίου η περουβιανή αστυνομία επιτέθηκε στο οδόφραγμα που είχαν στήσει ινδιάνοι διαδηλωτές, διαμαρτυρόμενοι ενάντια στους νέους νόμους που θέσπισε η περουβιανή κυβέρνηση και που δίνει το ελεύθερο στις εταιρίες να κόβουν σχεδόν ελεύθερα τα δάση του Αμαζόνιου για να τροφοδοτήσουν με ξυλεία τη διεθνή αγορά. peru-armyΧρησιμοποιώντας πραγματικές σφαίρες τα αστυνομικά κτήνη σκότωσαν εν ψυχρώ 28 διαδηλωτές που προσπαθούσαν να σώσουν το φυσικό χώρο διαβίωσής τους και κατά συνέπεια τον τελευταίο πνεύμονα οξυγόνου του πλανήτη. Η μάχη άρχισε στις 5 τα ξημερώματα και όταν οι διαδηλωτές ακόμα κοιμόντουσαν με επίθεση από γη και αέρα, με δυνάμεις καταδρομών να πυροβολούν από το έδαφος και ελικόπτερα να εξαπολύουν σφαίρες και δακρυγόνα. Ώρα μετά, οι διαδηλωτές οργανώθηκαν και αντεπιτέθηκαν χρησιμοποιώντας όπλα που είχαν πάρει από τους αστυνόμους καταφέρνοντας να εκδιώξουν τους επιδρομείς από το οδόφραγμα, σκοτώνοντας μερικούς από αυτούς.Η επίσημη κρατική ανακοίνωση αναμασά την ίδια καραμέλα, ότι οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν σε άμυνα και ότι οι διαδηλωτές ήταν ένοπλοι και εν ολίγοις “βίαιοι και τρομεροί τρομοκράτες”. Τους δύο τελευταίους μήνες χιλιάδες ινδιάνοι του Περού που αντιπροσωπεύουν 1200 κοινότητες έχουν παραλύσει όλη την οικονομική δραστηριότητα γύρω από τα δάση του Αμαζόνιου μπλοκάροντας όλους τους κεντρικούς δρόμους που οδηγούν στα ορυχεία και στις περιοχές κοπής ξύλου, κάνοντας σαφές ότι δεν θα παραδώσουν αμαχητί τα πατρογονικά τους εδάφη στις ορέξεις του χρήματος. Στις 11 Ιουνίου προγραμματίστηκε πανεθνική απεργία.Τελικώς ο πρωθυπουργός της χώρας Yehude Simon ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί μέσα στον Ιούλιο,ενώ τα 2 επίμαχα προεδρικά διατάγματα αποσύρθηκαν.

Λίγες ώρες πριν από την έναρξη της Eurovision ομάδες ομοφυλόφιλων προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν διαδηλώσεις διαμαρτυρίας έξω από το στάδιο που θα πραγματοποιούνταν ο διαγωνισμός, με σκοπό να gayrusiaκαταδείξουν το ρατσισμό και την καταπίεση που υφίσταται η ομοφυλόφιλη κοινότητα στην Ρωσία. Η απάντηση ήταν άμεση και αντάξια του «μεγαλείου» της αυτοκρατορίας.Η αστυνομία απαγόρευσε τις διαδηλώσεις και προχώρησε στην βίαιη διάλυση των συγκεντρώσεων, καταστρέφοντας τα πανό και συλλαμβάνοντας 35 διαδηλωτές. Εκτός από την αστυνομική καταστολή η ομοφυλόφιλη κοινότητα είχε να αντιμετωπίσει τουλάχιστον άλλες δύο αντι-συγκεντρώσεις ακροδεξιών και φανατικών χριστιανών, που ούρλιαζαν για την οριστική εξαφάνιση του διαφορετικού. Πριν αρχίσει η επιχείρηση καταστολής, η αστυνομία απώθησε τους δημοσιογράφους από την περιοχή και οι συλληφθέντες απομακρύνθηκαν γρήγορα γρήγορα από την περιοχή στοιβαγμένοι σε ένα κομβόι από βανάκια. Τίποτα δεν επιτρέπεται να χαλάσει τη λάμψη της σαπουνάδας του θεάματος.

Πάνω από 5000 άτομα προσπάθησαν το πρωί του σαββάτου 20 Ιουνίου να καταλάβουν το πρώην ναζιστικό αεροδρόμιο Tempelhof που βρίσκεται στο κέντρο του βερολίνου και έκλεισε πριν κάποιους μήνες.Απέναντί τους βρέθηκαν χιλιάδες μπάτσοι με σκυλιά και αντλίες νερού (είχαν κινητοποιηθεί περίπου 1800 μπάτσοι και από άλλα κρατίδια). Οι μπάτσοι έκαναν συλλήψεις από το πρωί όσων ομάδων προσπαθούσαν να πλησιάσουν το φράκτη του αεροδρομίου ενώ έγινε εκτεταμένη χρήση squat_tempelhof_bigger pepper spray. Σε φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν σε εφημερίδα, φαίνεται μπάτσος με πολιτικά να σημαδεύει με όπλο διαδηλωτή που προσπαθεί να πλησιάσει το φράχτη ενώ την ίδια ώρα έχει συλλάβει έναν άλλον (η αστυνομία κάνει λόγο ότι ο μπάτσος βρισκόταν σε κίνδυνο) Σύμφωνα με τα γερμανικά μμε έχουν συλληφθεί 102 διαδηλωτες/ριες ,ενώ υπάρχουν καταγγελίες (σύμφωνα και με φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στα μμε) ότι οι μπάτσοι χτυπούσαν ακόμα και κόσμο που τους είχαν περάσει χειροπέδες.

Δεκάδες μωρά, ως επί το πλείστον κορίτσια, δίδονται για υιοθεσία έναντι αδράς αμοιβής από τη νότια Κίνα.Έρευνα της εφημερίδας «Southern Metropolis News» αποκάλυψε ότι 80 βρέφη πωλήθηκαν τον τελευταίο καιρό έναντι 3.000 δολαρίων, σε υποψήφιους αγοραστές προερχόμενοι κυρίως από χώρες του εξωτερικού. Η συγκεκριμένη αγοροπωλησία εντάσσεται στο πλαίσιο της κινεζικής πολιτικής προκειμένου να καταπολεμήσει τον υπερπληθυσμό της χώρας.Συνήθως οι κάτοικοι των αγροτικών περιοχών έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν μέχρι δυο παιδιά έναντι αυτών, των πόλεων, οι οποίοι υποχρεούνται να έχουν μόνο ένα.

Καθημερινές βίαιες και αιματηρές συγκρούσεις έχουν ξεσπάσει στο Ιράν εδώ και μερικές εβδομάδες. Όλα ξεκίνησαν μετά την εκλογική νίκη του εθνικιστή-λαϊκιστή και αντιαμερικάνου προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζαντ.

Στο Ιραν οι μπάτσοι τρέχουν...[/caption]

Το σύνολο των αντιπάλων του με αιχμή τον Μουσαβί που απέσπασε ποσοστό 32%, κατήγγειλε εκτεταμένη νοθεία με αποτέλεσμα χιλιάδες κόσμου να κατέβει στους δρόμους με άγριες διαθέσεις από τη δευτέρα 13 Ιούνη. Ο ανώτατος ηγέτης της χώρας, αγιατολλάχ Χαμενεΐ … έχει εξαρχής πάρει το μέρος του Αχμαντινετζαντ. Τον Μουσαβί και τους διαδηλωτές υποστηρίζουν (και υποκινούν,ίσως,σε κάποιο βαθμό) όλες οι δυτικές ηγεσίες (ΗΠΑ, Ε.Ε. κλπ) και τα δυτικά ΜΜΕ. Η ενημέρωση παραμένει ελλιπής και προβληματική λόγω της έντονης καθεστωτικής λογοκρισίας και του ελέγχου των πληροφοριών από και προς το Ιράν. Παρόλα αυτά, είναι γνωστό πως μέχρι στιγμής οι νεκροί από σφαίρες της αστυνομίας και του στρατού είναι δεκάδες και πολλαπλάσιοι οι τραυματίες. Οι εργάτες του εργοστασίου αυτοκινήτων Iran Khodro εξέδωσαν πρόσφατα δήλωση στην οποία καταδικάζουν την καταστολή και λένε ότι αυτό που παρατηρούν είναι μια προσβολή της ανθρώπινης ευφυίας. Και οι δύο βάρδιες απεργούν. Οι εργάτες στα iran khodro έχουν κάνει πολλούς αγώνες ενάντια στη διεύθυνση και στο κράτος, για αυτό και οι αρχηγοί τους έχουν φυλακιστεί, βασανιστεί απολυθεί και δολοφονηθεί (indymedia uk). Την παρασκευή 19 Ιούνη , ο αγιατολάχ Χαμεϊνί απείλησε τους διαδηλωτές να μην κατέβουν. Το ίδιο είχε κάνει και την Τρίτη, αλλά ο κόσμος τον αψήφισε και βγήκε στους δρόμους μαζικά, κατά εκατοντάδες χιλιάδες Το σ/κ 20/21 Ιούνη λίγες χιλιάδες που αψήφισαν τις απειλές για εκτελέσεις, συγκρούστηκαν στο κέντρο της Τεχεράνης, ενώ παράλληλα βόμβα έσκασε
κοντά στο μαυσωλείο του Χομεϊνί.iranwin
Οι συλληφθέντες είναι εκατοντάδες. Συμφωνα με πληροφορίες αστικών ΜΜΕ, σε ορισμένες διαδηλώσεις, που φαίνονται ότι επεκτείνονται πέρα από την Τεχεράνη, τα πλήθη φώναζαν «θάνατος στον Χαμεΐνι». Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται δημοσιογραφικοί ανταποκριτές δυτικών ΜΜΕ καθώς και ιρανοί υπάλληλοι της βρετανικής πρεσβείας στην Τεχεράνη. Κατηγορούνται για διασπορά ψευδών ειδήσεων και υποκίνηση ταραχών, αντίστοιχα. Εδώ υπάρχει μετάφραση της συνέντευξης που έγινε από το ALB Noticias, με τη βοήθεια του Antonio Gutiérrez, συνεργάτη του anarkismo.net, στον αναρχικό Payman Piedar, Ιρανό εξόριστο .

Στρατιώτες εισέβαλαν στις 28 Ιουνίου στο σπίτι του αριστερού προέδρου της Ονδούρας, Μ. Σελάγια. Ο Σελάγια, ο οποίος πλέον βρίσκεται στην Κόστα Ρίκα, επιθυμούσε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για αναθεώρηση του Συντάγματος, προκειμένου να θέσει και δεύτερη φορά υποψηφιότητα για πρόεδρος της χώρας, ενώ έκανε κάλεσμα για μία «ειρηνική αντίσταση», μετά τον εξαναγκασμό να εγκαταλείψει τη χώρα από το στρατό της χώρας. Το Κογκρέσο της Ονδούρας έδωσε διευρυμένες εξουσίες στην αστυνομία, προκειμένου να κινηθεί εναντίον των αντιπάλων της διορισμένης από τους πραξικοπηματίες κυβέρνησης, η οποία ανέλαβε την εξουσία μετά την εκδίωξη του νόμιμα εκλεγμένου προέδρου της. Ε.Ε., Διεθνής Αμνηστία, ο Ομπάμα, ο Οργανισμός Αμερικανικών Χωρών (OAS) και άλλοι διεθνείς φορείς έχουν καταδικάσει το πραξικόπημα, ενώ ο Τσάβες προειδοποίησε ότι θα απαντήσει μέσω του στρατού του σε περίπτωση που o πρέσβης της Βενεζουέλας στην Ονδούρα, απαχθεί ή σκοτωθεί καθώς κι ότι θα ανατρέψει όποια κυβέρνηση ορκιστεί μετά την ανατροπή του εκλεγμένου προέδρου. Υπάρχουν ωστόσο φωνές, που αποδίδουν στη CIA το πραξικόπημα, αφού η πρόσφατη ιστορία των ΗΠΑ στην περιοχή είναι πολύ βρώμικη.

Τουρκικό πολεμικό πλοίο μετέφερε μεγάλη ποσότητα ναρκωτι κών στην Ιταλία, κατά τη διάρκεια νατοϊκής άσκησης, σύμφωνα με την εφημερίδα zaman. Στις 21 Οκτωβρίου 2004, ένας αξιωματικός του πλοίου Ερτουρούλ «πήγε στην Ιταλία για άσκηση και μετέφερε 5 κιλά ηρωίνης». Το παράνομο «πακέτο» παραδόθηκε σε συνεργάτη του αξιωματικού στη Σαρδηνία και μάλιστα αυτό έγινε εν γνώσει του καπετάνιου του πολεμικού καραβιού. Χαρακτηριστικό, είναι ότι όταν αξιωματικός και καπετάνιος επέστρεψαν, άνοιξαν δύο «παχυλούς» τραπεζικούς λογαριασμούς. Το πλοίο συμμετείχε στη νατοϊκή άσκηση που έγινε μεταξύ 30/9 και 16/10 του 2004 στη Σαρδηνία. Σε αυτή πήραν επίσης μέρος 11 χώρες, με 10.000 στρατιώτες, 50 πλοία και 50 μαχητικά αεροσκάφη. Ωστόσο, όλα    αυτά δεν ήταν αρκετά για να ανακόψουν τη «μυστική» επιχείρηση που διαδραματιζόταν στο παρασκήνιο. Η είδηση  ήρθε στο δημοσιότητα στα μέσα  Μαίου.

Γάζα, 17 Ιανουαρίου 2009.Στο προσφυγικό σχολείο του ΟΗΕ της Μπειτ Λατιγια, όπου είχαν βρεί καταφύγιο περισσότεροι απο 1600 Παλαιστίνιοι, κυρίως γυναίκες και παιδιί, ξαφνικά πέφτουν βόμβες λευκού φωσφόρου απο ισραηλινά μαχητικά. Πολλοί οι νεκροί, στην πλειονότητά τους μικρά παιδιά.

gazafw3gazafwgazafw2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *